Ser ny trend innen forsikringssvindel 

Fremtind avdekker i snitt svindel for om lag 75 millioner kroner hvert år. Nå ser selskapet en ny trend med falske forsikringskrav.
Kunden lastet ned og brukte dette bildet i et falskt forsikringskrav.
Kunden lastet ned og brukte dette bildet i et falskt forsikringskrav.
Martin Fuglseth Kolden

- Nylig avdekket vi to forsøk fra samme kunde. I den første saken krevde kunden erstatning for et ødelagt og nærmest smeltet speilreflekskamera til nærmere 20 000 kroner. 26-åringen forklarte at barna hadde lagt kamera i mikrobølgeovnen, sier leder for utredning i Fremtind Roy-André Sørheim Lyngbø i en pressemelding.

Kameraet på bildet de fikk tilsendt var et smeltet og ødelagt kamera, men etter nærmere undersøkelser fant de nøyaktig samme bilde på nett. Kundens krav ble avslått og han ble politianmeldt.

- Samme kunde hadde noen måneder tidligere meldt skade og fått oppgjør på en Samsung 4K-TV. Saken med kameraet førte til at vi så nærmere på denne saken. Etter et bildesøk på nett fant vi ut at kunden hadde gjort det samme i begge saker, nemlig brukt et bilde fra nett som «bevis», sier Lyngbø.

Forsikringsselskapet opplever nå at politiet tar disse sakene mer på alvor enn tidligere. I snitt ligger svindelsakene på livsforsikring på millionbeløp, mens tilfellene innenfor skadeforsikring ligger i snitt på 200 000 kroner, skriver selskapet i pressemeldingen.

Fremtind avdekker mest svindel innenfor innbo-, reise- og motorforsikringer. Disse er oftest knyttet til falsk dokumentasjon, at kunden melder skader som faktisk ikke har skjedd eller at kunden overdriver skadekravet sitt.

Les flere saker om forsikringssvindel:

Forsikringssvindel: Kvinne dømt til ett års fengsel for å ha brent ned sitt eget hus

Forsikringsselskapene får ny erfaringsdatabase for brannskader

Gjensidige Forsikring frykter økt svindel innenfor næringslivet

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også