FinansWatch

Forsikringsselskapene får ny erfaringsdatabase for brannskader

Databasen Knitre skal først og fremst hjelpe blålysetatene, men vil også få nytte for forsikringsbransjen.

Illustrasjonsbilde. En erfaringsdatabase om branner i Norge vil gi forsikringsselskapene hjelp til forebygging. | Foto: Pressebilde

Brannvernforeningen har sammen med Kripos opprettet den nye erfaringsdatabasen Knitre, som inneholder informasjon for bedre utredning og etterforskning av branner.

– Altfor mange branner forblir uoppklarte. Vi håper Knitre skal bidra til at brannårsaken finnes i flere saker. Dette er viktig både for å redde menneskeliv og materielle verdier, sier spesialrådgiver Kjersti Mehus i Finans Norge i en melding. Mehus sitter i styringsgruppa for Knitre.

For forsikringsselskapene vil databasen kunne bidra til bedre forebygging av branner i Norge. Det er utrederne i forsikringsselskapene som i utgangspunktet skal ha tilgang til databasen. I tillegg vil etterforskere i politiet og brannvesenet ha tilgang.

Tapene som følge av naturkatastrofer økte med 761 milliarder for forsikringselskapene

Forsikringssvindel: Kvinne dømt til ett års fengsel for å ha brent ned sitt eget hus

Tryg bekymret over manglende bruk av gassvarsler  

Mer fra FinansWatch

Fotballsupporter vil brenne Sparebank 1-logoen

Sparebank 1 Sørøst-Norge er sponsor for både Odd og Sandefjord, som spiller i Eliteserien i fotball. Nå deler banken ut gratisbilletter til bortesupportere, og hjemmesupporterne gir banken krass kritikk i sosiale medier.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch