FinansWatch

Styreansvarsforsikringer har økt med 40 prosent

Ifølge Finansavisen har prisen for styreansvarsforsikringer økt med 40 prosent i fjor. Morten Landrø som er seniorrådgiver i Aon tror at prisene vil fortsette å øke.

Aons hovedkvarter i Leadenhall Building, London | Foto: PR/Aon

Morten Landrø anslår til Finansavisen at Aon sitter på 25-30 prosent av styreansvarsforsikringene som går gjennom forsikringsmeglere i markedet. I Norge tilbyr Tryg, If og Gjensidige dette forsikringsproduktet.

Finansavisen skriver at i løpet av de siste året med korona har lønnsomheten til forsikringsselskapene falt, og med en åtte til ti år med fallende priser for styreansvarsforsikringer har prisene økt med 40 prosent i 2020.

– Styreansvar som produkt var ved inngangen til 2020 priset historisk lavt. Covid-19 førte til at forsikringselskapene fryktet for en ytterligere forverring av lønnsomheten. Det kom flere krav og man visste ikke om økningen ville fortsette i tråd med en økonomisk nedkjøling, sier Landrø til Finansavisen.

Ifølge Aon er situasjonen mer stabil, men prisstigningen kan også fortsette i 2021.

– Den har stabilisert seg noe. Vi regner med at forsikringsselskapene vil øke prisene også i år, men fokuset nå også er flyttet til å begrense dekningsomfanget.

– På hvilken måte begrenses dekningsomfanget?

– Tradisjonelt har disse forsikringene vært uten egenandeler, siden det er selskaper som kjøper og individer blir beskyttet, men flere forsøker å introdusere egenandeler nå. Vi har også sett noen forsøk på å unnta konkurser fra forsikringene. Det er dramatisk vil jeg si. Leverandører og kreditorer kan gå et selskap etter sømmene om det blir slått konkurs.

Stordalen-hotell anker etter tap i retten om epidemiforsikring 

Stor etterspørsel etter hjemmekontorforsikring: – Vi oppdaterer oss mot virkeligheten

If går inn som samarbeidspartner i testsenter for selvkjørende framkomstmiddel

Nok et rekordår for behandlingsforsikring 

 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch