Styreansvarsforsikringer har økt med 40 prosent

Ifølge Finansavisen har prisen for styreansvarsforsikringer økt med 40 prosent i fjor. Morten Landrø som er seniorrådgiver i Aon tror at prisene vil fortsette å øke.
Aons hovedkvarter i Leadenhall Building, London | Foto: PR/Aon
Aons hovedkvarter i Leadenhall Building, London | Foto: PR/Aon

Morten Landrø anslår til Finansavisen at Aon sitter på 25-30 prosent av styreansvarsforsikringene som går gjennom forsikringsmeglere i markedet. I Norge tilbyr Tryg, If og Gjensidige dette forsikringsproduktet.

Finansavisen skriver at i løpet av de siste året med korona har lønnsomheten til forsikringsselskapene falt, og med en åtte til ti år med fallende priser for styreansvarsforsikringer har prisene økt med 40 prosent i 2020.

– Styreansvar som produkt var ved inngangen til 2020 priset historisk lavt. Covid-19 førte til at forsikringselskapene fryktet for en ytterligere forverring av lønnsomheten. Det kom flere krav og man visste ikke om økningen ville fortsette i tråd med en økonomisk nedkjøling, sier Landrø til Finansavisen.

Ifølge Aon er situasjonen mer stabil, men prisstigningen kan også fortsette i 2021.

– Den har stabilisert seg noe. Vi regner med at forsikringsselskapene vil øke prisene også i år, men fokuset nå også er flyttet til å begrense dekningsomfanget.

– På hvilken måte begrenses dekningsomfanget?

– Tradisjonelt har disse forsikringene vært uten egenandeler, siden det er selskaper som kjøper og individer blir beskyttet, men flere forsøker å introdusere egenandeler nå. Vi har også sett noen forsøk på å unnta konkurser fra forsikringene. Det er dramatisk vil jeg si. Leverandører og kreditorer kan gå et selskap etter sømmene om det blir slått konkurs.

Stordalen-hotell anker etter tap i retten om epidemiforsikring 

Stor etterspørsel etter hjemmekontorforsikring: – Vi oppdaterer oss mot virkeligheten

If går inn som samarbeidspartner i testsenter for selvkjørende framkomstmiddel

Nok et rekordår for behandlingsforsikring 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også