FinansWatch

Stordalen-hotell anker etter tap i retten om epidemiforsikring

Norefjell Ski & Spa anker etter å ha tapt søksmålet mot Codan forsikring om at hotellets epidemiforsikring skulle dekke konsekvenser av koronapandemien.

Hotel direktør Petter Stordalen varsler omkamp. | Foto: Janerik Henriksson / TT / Ritzau Scanpix

Oslo tingrett frifant fredag Codan forsikring. Norefjell Ski & Spa dømmes til å betale 1,193 millioner kroner i sakskostnader.

Saken mellom Codan forsikring og Stordalen-hotellet kan ha konsekvenser for hele Choice-kjeden. Hadde hotellet nådd fram med søksmålet, kunne det utløst krav på flere hundre millioner kroner fra hele konsernet.

Advokat Erik Sandtrø, som har representert hotellet, opplyser til NTB at dommen vil bli anket.

– Ja, vi vil anke dommen, sier Sandtrø.

Sentralt i saken er tolkningen av begrepet «epidemisk utbrudd». Tingrettsdommer Kim Heger viser i dommen til bevisførselen i retten om at skaden måtte være inntruffet på hotellet.

– Etter bevisførselen og ovennevnte gjennomgang av faktum og tolkningsprinsipper konkluderer retten med at den omtvistede klausul om «epidemisk utbrudd», ikke dekker den pandemisituasjon Norge og verden sto i og fortsatt står i, samt at det heller ikke var partenes mening at den skulle gis et slikt ekstraordinært nedslagsfelt, står det i dommen.

Heger legger til at selv om «epidemisk utbrudd» hadde ligget innenfor forståelsen av pandemien, så mener retten at partene har hatt en annen forståelse av uttrykket og av den klausulen i forsikringen som har vært oppe til diskusjon.

Petter Stordalen tapte rettsaken om pandemiforsikring – Codan frifinnes 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch