FinansWatch

Rettssak om pandemiforsikring: Codan og Petter Stordalens tvist står om flere hundre millioner

Petter Stordalen mener å ha tegnet en «pandemiforsikring» for sitt konsern. Forsikringsselskapet Codan er veldig uenig med Stordalen i hva forsikringen faktisk dekker. Om to uker starter rettssaken.

Petter Stordalens Strawberry-konsern drar Codan for retten for å avklare om han har pandemi-forsikring eller ikke. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Knappe to måneder inn i nedstengningen av Norge kom et utspill fra Petter Stordalen og hans Strawberry-konsern som sa at de hadde tegnet en pandemiforsikring hos Codan Forsikring.

Strawberry og Stordalen, som har mye kapital bundet opp i reiseliv, har merket pandemien godt. Men Codan forsikring er ikke enige i hvordan Strawberry tolker forsikringsavtalen.

Stridens kjerne står om formuleringen «epidemisk utbrudd», hvor Strawberry mener pandemi også er inkludert.

Codan mener pandemi og epidemi ikke dekkes av samme vilkår og vil ikke utbetale en krone, ifølge dokumenter DN har fått innsyn i. Codan anfører videre at en pandemiforsikring har et helt annet risikobilde og dermed også premie og at det kan utledes av forsikringens pris at pandemiutbrudd ikke er en del av dekningen.

Rettssaken som starter 15. februar er formelt mellom Norefjell Ski & Spa og Codan Forsikring. Summen i saken er tre millioner kroner i eventuell erstatning for hotellet.

Dersom Strawberry får medhold vil de imidlertid kunne bruke avgjørelsen til å kreve erstatning i flere lignende saker, med tilsammen flere hundre millioner kroner i totale erstatninger.

SafetyWing med en vekst på 270 prosent 

Gleder seg til vekst-satsing i Askim: – Gode avtaler er gull verdt, både for privatpersoner og i næringslivet

Finansforbundet: – Vi ligger langt bak andre land på utbredelsen av medeierskap i næringslivet 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch