FinansWatch

SafetyWing med en vekst på 270 prosent

I februar 2018 lanserte SafetyWing sitt første produkt for frilansere og fjernarbeidere, som var en helseforsikring til rundt 400 kroner. Ifølge gründer Sondre Reasch har etterspørselen eksplodert det siste året.

Foto: SafetyWing (begge)

For fem år siden flyttet studiekameratene Sondre Rasch og Fredrik Thomassen til vestkysten av USA for å leve gründerdrømmen. De startet opp selskapet Konsus, med en forretningsmodell bygget på å koble kunder og frilansere sammen over hele verden.

Kameratene fikk umiddelbart suksess, men oppdaget samtidig fort en utfordring at mange frilanserne manglet et globalt tilbud om helseforsikring og pensjonssparing som følge av at mange av de ikke bodde i hjemlandet, skriver E24.

Konsus ønsket derimot å tilby alle sine ansatte et sikkerhetsnett og tok derfor saken i egne hender. Sammen med Sarah Beyahte Sandnes og Hans Nyvold startet Sondre Rasch SafetyWing, med en visjon om å eksportere den norske folketrygden globalt.

I februar 2018 lanserte SafetyWing sitt første produkt for frilansere og fjernarbeidere, som var en helseforsikring til rundt 400 kroner. I mars i fjor lanserte de også en mer omfattende helseforsikring rettet mot bedriftsmarkedet, som dekker utvidede kostnader og innleggelse på private sykehus.

– Det har bare eksplodert. I mars hadde dette produktet 50.000 dollar i årlig beregnet omsetning. I desember var den på en million dollar, sier Rasch til E24.

I desember 2020 hadde SafetyWing en omsetning på rundt 7,5 millioner dollar, tilsvarende 64 millioner kroner. Det tilsvarer en vekst på 270 prosent de siste seks månedene. Ifølge E24 har de nå rundet en kundebase på 10.000 aktive kunder.

Tidligere i januar ble det kjent at det nordiske venturefondet Creandum og byFounders går inn med friske midler i selskapet for å akselerere veksten. Ifølge den første investorrunden som ble ledet av Creandum ble det hentet inn totalt 67,2 millioner kroner.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch