Ny høring om bankkrisehåndtering

EU-kommisjonen skal blant annet evaluere direktivene for krisehåndtering og innskuddsgaranti. Finansdepartementet ønsker innspilll om forhold som har særlig betydning for den norske bransjen.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

EU-kommisjonen evaluerer for tiden krisehåndteringsdirektivet, innskuddsgarantidirektivet samt en forordning om krisehåndtering innenfor bankunionen (SRMR).

Som et ledd i dette gjennomfører EU-kommisjonen en høring for å innhente synspunkter og erfaringer med bruk av regelverket fra interessenter og brukere av regelverket, skriver Finansdepartementet i en melding tirsdag.

Høringen består av to deler, hvor første del gjelder mer overordnede temaer knyttet til krisehåndtering og innskuddsgarantiordninger, mens del to gjelder mer tekniske og detaljerte spørsmål og problemstillinger. EU-kommisjonen vil i tillegg til denne høringen åpne for en mer generell og overordnet høring om temaet fra midten av februar.

Høringsfristen for å gi innspill til EU-kommisjonen i forbindelse med evalueringen av krisehåndteringsdirektivet og innskuddsgarantidirektivet er 20. april 2021.

Finansdepartementet ønsker også innspill på forhold som har særlig betydning for norske interesser som de bør være oppmerksomme på, og ber aktørene i bransjen om sine innspill innen 25. mars.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også