Alfred Berg-fond har doblet forvaltningskapitalen

På et knapt år har High Yield-fondet til kapitalforvalteren økt med nesten en milliard kroner. Fondet har også i løpet av samme periode netto nytegninger på 600 millioner kroner.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

– Fondet gjorde ikke mer enn 1,7 prosent i avkastning gjennom 2020, men var likevel best av de nordiske høyrentefondene. For mange av våre kunder ble det dessuten en ytterligere positiv opplevelse da de kom med nye innskudd i mars, april og mai i fjor. Vektet fikk de derfor en god avkastning, sier renteforvalter Henrik Emil Høyerholt i Alfred Berg, til Finansavisen.

I februar i fjor var forvaltningskapitalen til fondet på 1,07 milliarder kroner, etter et fall på rundt 200 millioner kroner i starten på 2020.

I januar 2021 har forvaltningskapitalen nesten doblet seg, og ligger ifølge avisen på 2,01 milliarder kroner.

– Vi lyktes godt med vår konservative strategi i inngangen til fjoråret. Før det smalt i markedet og kursene ble hamret ned hadde vi 17 prosent av forvaltningskapitalen i frie kontanter. Vi var derfor i kjøpsposisjon da en del andre måtte selge, forklarer Høyerholt.

Han forklarer fremgangen med at fondet siden mars 2020 har hatt en avkastning på 35 prosent. Forvalteren trekker også frem at netto nytegninger i donet på 600 millioner kroner har spilt en stor rolle.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også