FinansWatch

Gjensidige feirer 10 år på børs

Ifølge Gjensidige selv har aksjonærene i løpet av de ti årene opplevd en seksdobling av egne investeringer, inklusive utbytte.

Konsernsjef Helge Leiro Baastad ved bjelleseremonien 10. desember 2010. | Foto: Morten Holm / NTB

Da Gjensidige ble børsnotert for 10 år siden var markedsverdigen på selskapet rundt 30 milliarder kroner. Nå er den mer enn tredoblet til 92 milliarder. Det gir selskapet en plass blant de fem største børsselskapene i Norge, målt i markedsverdi.

– Vi har hatt en fantastisk utvikling de siste 10 årene og levert en solid avkastning til både aksjeeiere og kunder i denne perioden, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en pressemelding.

I løpet av perioden har det blitt utbetalt 42 milliarder kroner i utbytte.

Omtrent 40 prosent av aksjene i selskapet ble solgt i forbindelse med børsnoteringen, og aksjen ble en slags folkeaksje. Titusenvis av nye eiere kom inn på kort tid og eierskapet ble veldig spredt. Gjensidigestiftelsen sitter fortsatt som største aksjonær med 62 prosent av dagens aksjer, men blant de resterende 38 prosentene finnes alt fra større, institusjonelle investorer, småsparere og kunder.

Gjensidigestiftelsen bruker sitt utbytte til å gi kundeutbytte videre til Gjensidiges kunder. Fasit for de siste ti år er over 21 milliarder kroner i kundeutbytte. For de fleste kundene gir kundeutbyttet en «rabatt» på omtrent 14 prosent av den årlige premien.

Gjensidige har i dag virksomhet i hele Skandinavia og Baltikum og sysselsetter omtrent 3700 personer.

Storebrand har ambisjoner om 4 milliarder i driftsresultat i 2023

Hjemmekontor sliter på finansansatte sin helse

Sponsorsjef i Gjensidige: – Ansatte er stolte over å være på lag med de norske Håndballjentene 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch