Gjensidige om samarbeidsbrudd med danske Nykredit: – Avtalen ble for dyr

Gjensidige gikk ut av en stor forsikringsavtale med Nykredit grunnet uenighet rundt vilkårene. –  Betingelsene var ikke i tråd med ønskene vi hadde - de var rett og slett ikke attraktive nok, sier Øystein Thoresen, kommunikasjonsdirektør i Gjensidige, til FinansWatch.
Øystein Thorsen, kommunikasjonsdirektør i Gjensidige, skal ikke drikke gravøl på kontoret på grunn av samarbeidsbruddet med Nykredit. | Foto: Gjensidige
Øystein Thorsen, kommunikasjonsdirektør i Gjensidige, skal ikke drikke gravøl på kontoret på grunn av samarbeidsbruddet med Nykredit. | Foto: Gjensidige

Den danske storbanken Nykredit har valgt å gå inn i et forsikringssamarbeid med Codan, Spar Nord og en rekke lokalbanker i Danmark. Det betyr at Nykredit nå dropper sin mangeårige avtale med Gjensidige innen skadeforsikring.

Akkurat det tar Gjensidige med knusende ro.

– Her har det vært en forhandlingsprosess som vi har gått ut av. Betingelsene var ikke i tråd med ønskene vi hadde - de var rett og slett ikke attraktive nok og avtalen ble for dyr, sier Øystein Thoresen, kommunikasjonsdirektør i Gjensidige, til FinansWatch.

Avtalen mellom Nykredit og Gjensidige gikk ut på at Nykredit henviste forsikringskunder til Gjensidige, og at det er sistnevnte som eier kundeforholdet.

– Vi forventer ingen vesentlig effekt på resultatene våre i Danmark som følge av dette, sier Thoresen.

Avtalen avsluttes 1. mai 2021 som betyr at Nykredt vil fortsette å henvise kunder til Gjensidige i et drøyt halvår til. Men prislappen på avtalen vet ikke Thorsen.

– Det vet jeg faktisk ikke. Nå skal vi identifisere andre attraktive partnere for Gjensidige i Danmark, fortsetter han.

Blir det gravøl på kontoret i dag?

– Overhodet ikke. Dette går helt fint for Gjensidige, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også