FinansWatch

Gjensidige om samarbeidsbrudd med danske Nykredit: – Avtalen ble for dyr

Gjensidige gikk ut av en stor forsikringsavtale med Nykredit grunnet uenighet rundt vilkårene. –  Betingelsene var ikke i tråd med ønskene vi hadde - de var rett og slett ikke attraktive nok, sier Øystein Thoresen, kommunikasjonsdirektør i Gjensidige, til FinansWatch.

Øystein Thorsen, kommunikasjonsdirektør i Gjensidige, skal ikke drikke gravøl på kontoret på grunn av samarbeidsbruddet med Nykredit. | Foto: Gjensidige

Den danske storbanken Nykredit har valgt å gå inn i et forsikringssamarbeid med Codan, Spar Nord og en rekke lokalbanker i Danmark. Det betyr at Nykredit nå dropper sin mangeårige avtale med Gjensidige innen skadeforsikring.

Akkurat det tar Gjensidige med knusende ro.

– Her har det vært en forhandlingsprosess som vi har gått ut av. Betingelsene var ikke i tråd med ønskene vi hadde - de var rett og slett ikke attraktive nok og avtalen ble for dyr, sier Øystein Thoresen, kommunikasjonsdirektør i Gjensidige, til FinansWatch.

Avtalen mellom Nykredit og Gjensidige gikk ut på at Nykredit henviste forsikringskunder til Gjensidige, og at det er sistnevnte som eier kundeforholdet.

– Vi forventer ingen vesentlig effekt på resultatene våre i Danmark som følge av dette, sier Thoresen.

Avtalen avsluttes 1. mai 2021 som betyr at Nykredt vil fortsette å henvise kunder til Gjensidige i et drøyt halvår til. Men prislappen på avtalen vet ikke Thorsen.

– Det vet jeg faktisk ikke. Nå skal vi identifisere andre attraktive partnere for Gjensidige i Danmark, fortsetter han.

Blir det gravøl på kontoret i dag?

– Overhodet ikke. Dette går helt fint for Gjensidige, sier han.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch