Gjensidiges erstatningsutbetalinger etter trafikkuhell har økt

Forsikringsselskapets erstatninger utgjorde 776 millioner kroner i tredje kvartal i år. Erstatningene har økt med ni prosent i tredje kvartal sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.
– Til tross for at de fleste har feriert i Norge i år, er det positivt at tallene ikke har økt mer, uttaler kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. | Foto: Gjensidige Forsikring
– Til tross for at de fleste har feriert i Norge i år, er det positivt at tallene ikke har økt mer, uttaler kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. | Foto: Gjensidige Forsikring

– Det rimer bra med tidligere erfaringer og tall, reparasjonene blir stadig dyrere. Det skyldes flere faktorer, blant annet har de fleste nyere biler avansert elektronikk og dyre enkeltdeler, uttaler kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige i en pressemelding fra selskapet.

– Dessuten bidrar den lave kronekursen også til høyere kostnader per bilreparasjon, legger han til.

Antall skademeldinger etter trafikkuhell har økt med 4000 fra i fjor, viser nye beregninger. Gjensidige opplyser i en pressemelding at tallet gjelder for tredje kvartal beregnet for alle selskaper, og er basert på forsikringsselskapets tall for økning på tre prosent fra tilsvarende periode i fjor.

– Til tross for at de fleste har feriert i Norge i år, er det positivt at tallene ikke har økt mer, uttaler Rysstad i meldingen.

Der kommer det frem at Gjensidige ventet en større økning.

Det går også frem av meldingen at Gjensidige setter pris på dom fra Høyesterett om mobilbruk. Mange trafikkulykker skyldes mobilbruk.

– Derfor mener vi det er positivt at Høyesterett nettopp har fastslått at det ikke er lov å bruke mobil selv når bilen står stille, sier Rysstad.

Dommen gjaldt to saker der en person sendte melding fra telefonen i stillestående kø. Den andre gjaldt bruk av mobiltelefonen på rødt lys.

Forsikringsselskapet tar i meldingen til orde for en kraftig økning i gebyrsatsene for mobilbruk i bil. Forslaget til Gjensidige går på inntil en månedslønn i bot i de verste tilfellene.

– Kraftige bøter vil svi ut fra den lommeboken man har, og vi tror det vil skremme bilistene fra å fikle med mobilen mens de kjører, uttaler Rysstad i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også