FinansWatch

DNB Livsforsikring kan takke KLP og Fremtind for resultathopp i tredje kvartal

Kjøpet av KLP Bedriftsforsikring og salg av en risikoportefølje til Fremtind ga gode finansielle resultater for DNB Liv i tredje kvartal.

Anders Skjævestad, adm. dir. i DNB Liv. | Foto: DNB Nyheter/Stig B. Fiksdal

DNB Livsforsikring fikk et rekordhøyt resultat før skatt på 2,14 milliarder kroner i tredje kvartal. Det er 751 millioner kroner bedre enn tredje kvartal i fjor.

Mye av resultathoppet skyldes at DNB Livsforsikring overtok KLP Bedriftspensjon i september og innlemmet det som et eget datterselskap. Regnskapsmessig har KLP vært inkludert siden andre kvartal.

DNB Liv hadde en forvaltningskapital ved utgangen av kvartalet på 332,4 milliarder kroner, en reduksjon på 6,5 milliarder siden årsskiftet.

Porteføljen for poliser med investeringsvalg har økt med 1,4 milliarder hittil i år.

Verdijustert finansresultat i kvartalet ble 1,68 milliarder kroner, ned fra 2,09 milliarder kroner i tredje kvartal 2019.

Selskapet skriver i sin kvartalsrapport at det forsikrer rundt 1,2 millioner privatpersoner og har 29.000 bedriftsavtaler for pensjon og livsforsikring. Bedriftskundene bidro med 501 millioner kroner i resultatet og personkundene med 1,64 milliarder kroner. Dette inkluderer en ekstraordinær inntekt fra salg av personrisikoporteføljen til selskapet til Fremtind.

Storebrand-sjefen berømmer de ansatte for det gode kvartalsresultatet

Nordea Liv ser økt etterspørsel etter kommunikasjon om trygghetsprodukter

DNB mener banken står fjellstøtt, selv om lavere renter bidrar til inntektsfall 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch