Kistefos vil kaste styre og ledelse i Insr

Christen Sveaas' investeringsselskap Kistefos maner til opprør mot beslutningen å selge kundeporteføljen i til Storebrand.
Christen Sveaas' investeringselskap Kistefos vil kaste styre og ledelse i Insr. | Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
Christen Sveaas' investeringselskap Kistefos vil kaste styre og ledelse i Insr. | Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix

I et intervju med FinansWatch tidligere på onsdagen, sa Insr-sjefen at «De kunne ha byttet ut mig, for eksempel. Det hadde vært et eksempel på et mye mer adekvat tiltak enn å trekke lisensen dersom Finanstilsynet ønsket å gjøre noe», når han skulle eksemplifisere hva han syntes var et mer passende alternativ enn å miste konsesjonen som forsikringsselskap.

Nå risikerer han at det forslaget blir virkelighet, men av en annen anledning. I forkant av mandagens avgjørende generalforsamling, der salget til Storebrand skal avgjøres, oppfordrer nå Christen Sveaas' investeringsselskap Kistefos, som er den tredje største aksjonæren i Insr med 8,9 prosent av aksjene, til å si nei, skriver Finansavisen.

I et brev sendt til de andre aksjonærene lyder det fra Kistefos: «Vi ønsker å arbeide for å sette opp et nytt styre og ny ledelse i selskapet». Selskapet vil at en nytt styre arbeider for å forbedre styring og kontroll og at det utarbeides en ny forretningsplan.

Investeringsdirektør Gunnar Jacobsen i Kistefos, sier til Finansavisen at beslutningen om å selge kundeporteføljen etter at Finanstilsynet i sommer truet med å tilbakekalle konsesjonen var forhastet av flere anledninger.

– Det at styret i Insr på egenhånd bestemte seg for å avvikle selskapet gjennom et salg gjør at Tilsynet ikke må ta stilling til om Insr nå har tilstrekkelig styring og kontroll med virksomheten, sier Jacobsen til Finansavisen.

At Finanstilsynet i tillegg har godkjent salget gjør at aksjonærene ikke lenger kan avgjøre om grunnlaget for å tilbakekalle konsesjonen faktisk er til stede, mener Jacobsen, som anser at styret i stedet for bare å lete etter en selger, i stedet burde kan klaget på vedtaket til Finansdepartementet, og på den måten kjøpt seg tid til å lete etter alternativer.

At Kistefos dermed vil stemme nei mandag er dermed klart. Om selskapet får med seg nok aksjonærer til å oppnå negativ kontroll og stanse oppkjøpet gjenstår å se.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også