Gjensidige gjør seg klare for utbytte igjen – glade for Sanners nyansering

Finansdepartementet skiller mellom bank og forsikring i sine anbefalinger om utbytte, i motsetning til Finanstilsynet. Det betyr at Gjensidige nå antar at de kan utbetale med god samvittighet.
Foto: Gjensidige/Pressefoto
Foto: Gjensidige/Pressefoto

Finansminister Jan Tore Sanner (H) gjentok onsdag sin anbefaling til norske banker og forsikringsforetak om å være forsiktige med utbetaling av utbytte på grunn av en uforutsigbar og usikker fremtid for norsk økonomi. Som tidligere formulerer ikke finansministeren et forbud, men en anbefaling.

Finanstilsynet på sin side meldte i forrige uke at de ønsket at ingen finansforetak skulle utbetale utbytte i 2020.

Finansministeren gjorde onsdag en ny nyansering i sine råd til bransjen.

«Det er imidlertid mindre grunn til å tro at de (forsikringsselskapene, red. anm.) står overfor den samme høye risikoen som bankene. Forsikringsforetakenes kapitalkrav har heller ikke blitt redusert,» står det i meldingen.

Dette tolker Gjensidige som en åpning for å utbetale det utsatte utbyttet for 2019 i løpet av året.

– Slik vi leser det som kommer fra Sanner, er det opp til styret å vurdere forsvarligheten ved utbetaling av utbytte. Styret har tidligere hatt som intensjon å betale utbytte, og vi har veldig sterk soliditet, sier Jostein Amdal, finansdirektør i Gjensidige til Finansavisen.

Gjensidige, som har en anslått solvensgrad på 283 prosent, langt over styrets målsetting om 150 til 200 prosent, har i øyeblikket ikke en konkret plan for når utbyttet vil utbetales.

Finansdepartmentet: Det er viktig at banker holder tilbake overskuddsmidler nå 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også