Insr med nedskrivninger på 232 millioner

Insr Insurance Group leverte leverte blodrøde tall i andre kvartal. Resultatet er preget av store nedskrivninger og salget av forsikringsvirksomheten til Storebrand.
Espen Husstad, konsernsjef i Insr, synes det er trist at de må trekke seg ut av forsikringsbransjen. | Foto: Insr
Espen Husstad, konsernsjef i Insr, synes det er trist at de må trekke seg ut av forsikringsbransjen. | Foto: Insr

Resultatet til Insr Insurance Group er preget av nedskrivninger og røde tall i andre kvartal 2020.

Etter skatt tapte selskapet 277 millioner kroner, mens hittil i i år har selskapet et aggregert underskudd på 304 millioner kroner. Til sammenligning fikk selskapet i samme kvartal et overskudd på 6,7 millioner kroner.

Forsikringsresultatet endte på minus 12,1 millioner kroner, som er rundt det dobbelte fra andre kvartal i fjor da regnskapsboken viste et negativt resultat på 6,4 millioner kroner.

I andre kvartal leverte den norske virksomheten et overskudd på 11 millioner kroner for kvartalet, før nedskrivninger av goodwill. Ifølge selskapet er det et bevis på at forbedringene og investeringene som selskapet har gjort lønner seg.

Den brå nedleggelsen av den danske virksomheten påvirket dog resultatet negativt med 57 millioner kroner.

14. august ble det kjent at Insr hadde inngått en avtale med Storebrand Forsikring om å selge majoriteten av den norske forsikringsporteføljen til Storebrand, etter at Finanstilsynet 29. juni varslet om at det vurderte å trekke selskapets forsikringslisens.

Salget førte til en ny vurdering av goodwill og IT-systemene i Insr, hvor alle goodwill-verdier ble nedskrevet. Ifølge selskapet ble immaterielle eiendeler for 232 millioner kroner fjernet fra balansen.

«Det er trist at Insr mest sannsynlig må trekke seg ut av forsikringsbransjen på grunn av at vi utfordrer det etablerte markedet», skriver Espen Husstad, konsernsjef i Insr.

Trusselen fra Finanstilsynet fikk Insr til å kvitte seg med forsikringskundene

Insr risikerer å miste lisensen – vurderer salg av virksomheten  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også