Techselskapet Stacc kjøper svenske The Farm Interactive

Kjøpet av svenske The Farm Interactive er det første oppkjøpet Stacc gjør utenfor Norge.
STØRSTE EIER: Styreleder Henrik-Lie Nielsen er største eier i Stacc gjennom investeringsselskapet Reaktor Returns. | Foto: Stacc
STØRSTE EIER: Styreleder Henrik-Lie Nielsen er største eier i Stacc gjennom investeringsselskapet Reaktor Returns. | Foto: Stacc

Ifølge styreleder Henrik Lie-Nielsen i finansteknologiselskapet Stacc, som leverer programvareløsninger og tjenester til banker og finansaktører i Norden, skiller oppkjøpet av The Farm Interactive seg fra de som har blitt gjort tidligere.

– Tidligere har det vært produkter som komplementerer produktet til Stacc og som har gjort oss til en mer komplett leverandør inn mot bankene. Nå handler det om å få tak i kompetanse og tilgang til nye markeder, sier Lie-Nielsen til Finansavisen.

Må ha innsikt i bank og finans

Han forteller videre at The Farm Interactive har en solid faglig kompetanse innen bank og finans, i tillegg til at de er flinke systemutviklere som kan teknologi, programmering og systemutvikling.

– Brorparten av de ansatte har også fem til ti års erfaring med å bygge systemer i denne sektoren. Det mener vi er kritisk for å lykkes som leverandør i dette markedet. Det holder ikke å bare være flink med utvikling av software, man må også virkelig forstå forretningen i bank og finans, sier Lie-Nielsen.

Gunstige tider

For selskaper Stacc, som lenge har hatt ønske om å ekspandere utenfor Norges grenser, er tidene gunstige nå, bekrefter Lie-Nielsen.

– Når situasjonen er tyngre i finansmarkedet, så faller prisforventningene til selger ned på et nivå som matcher mer i forhold til hva vi som industrielle kjøpere synes er forsvarlig å betale for slike selskaper, sier han.

Stacc vokser i Oslo og ansetter 50

Fintech: Stacc kjøper Quesnay

Stacc skal videreutvikle nettbanken til Nye BRAbank. Banken håper på fremtidige kommersielle inntekter

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også