FinansWatch

Fintech: Stacc kjøper Quesnay

Fintechs-selskapet Stacc har etter fem år med masing kjøpt opp Quesnay, et selskap som leverer såkalte kundekontrolltjenester til finansbransjen.

Konsernsjef Geir Hamre Nordrik i Stacc. | Foto: Stacc

Det norsk fintech-selskapet Stacc, som levere ulike programvaretjenester til finansbransjen, har kjøpt et annet norsk fintech-selskap, Quesnay, skriver Finansavisen.

Ifølge artikkelen har Stacc jobbet med oppkjøpet i fem år. De har ønsket seg kompetansen Quesnay har innen compliance-arbeid for bank- og finansnæringen. Quesnays tjeneste leverer kundekontrolltjenester som lar kundene skaffe seg et bedre risikogrunnlag i vurderingen av bedriftskunder, uten å bryte andre regler, som for eksempel personvernforordningen. Informasjonen brukes i anti hvitvaskingsarbeid og lignende.

Stacc har allerede en portefølje av tjenester mot bank og finans, som kjernesystemer for håndtering av innskudd, lån og kreditt, prosessautomatisering, rådgivningssystemer og kredittkorttjenester.  De har en rekke norske banker og finansselskaper på kundelisten.

– Vi har vært i en M&A-prosess der Stacc var ett av alternativene. Helt siden 2017 har vi hatt en plan om å bygge opp et produkt inn mot compliance med ambisjoner om å ta teknologien ut i Norden og Europa. Strategien med Stacc matchet selskapet ekstremt godt, sier Philip Røer, daglig leder for Quesnay til Finansavisen.

Arbeidet med såkalt compliance er krevende for alle banker og regelverket er i stadig endring. Det er et stort potensial for gode systemer på området. Quesnay har allerede kunder som SEB, Pareto og Sparebank 1 Markets på kundelisten.

– Markedspotensialet for denne typen programvare er betydelig. Hvis du ser på antallet banker, finansforetak pluss alle som jobber innen formuesforvaltning, og som må forholde seg til det samme regelverket, er det et betydelig antall potensielle kunder. Ved oppkjøpet får vi i tillegg en plattform for alle våre kunder i Oslo, sier konsernsjef Geir Hamre Nordrik i Stacc.

Kjøpet av Quesnay er det tredje i rekken i år for Stacc, som nå vil satse på organisk vekst fremover.

DNB ønsker å være medlem i P27 – men ikke eier

Norges Bank jakter leverandør for å teste digitale sentralbankpenger

Weorder ønsker seg europeisk dominans 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch