DNB ønsker å være medlem i P27 – men ikke eier

Da prosjektet P27 startet i 2017 var DNB med som en av grunnleggerne, men trakk seg fra samarbeidet senere. Banken er åpen for å være medlem i betalingsinitiativet, men vil ikke tilbake på eiersiden.
Foto: Stig B. Fiksdal
Foto: Stig B. Fiksdal

I et intervju med Shifter forteller sjef for payments & innovation Benjamin Golding i DNB at banken er med i P27-samarbeidet fordi banken støtter opp under moderniseringen av den svenske og danske betalingsinfrastrukturen. Men han presiserer at DNB kun skal være medlem.

– DNB er deltager i svensk og dansk betalingsinfrastruktur i dag og vil bli deltager i P27 i de landene der P27 overtar som avregningssystem. Slik at våre kunder vil få akkurat det samme tilbudet som om de hadde vært kunder i noen av de andre bankene som eier P27, sier Golding til Shifter.

Men om det blir P27 som blir det foretrukne avregningssystemet for batch-betalinger og sanntidsbetalinger i svenske og danske kroner og euro, er ikke Golding helt sikker på.

– Hvilken infrastruktur som forener de skandinaviske valutaene og euro, gjenstår fortsatt å se. Det er mulig å se for seg flere ulike scenarioer. P27 er ikke den eneste løsningen, sier Golding.

P27 jubler for grønt lys fra EU-kommisjonen

Ekspertene lurer: Hvor blir det av Sverige?

P27 vil gjerne samarbeide med nordiske Vipps 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også