FinansWatch

DNB ønsker å være medlem i P27 – men ikke eier

Da prosjektet P27 startet i 2017 var DNB med som en av grunnleggerne, men trakk seg fra samarbeidet senere. Banken er åpen for å være medlem i betalingsinitiativet, men vil ikke tilbake på eiersiden.

Foto: Stig B. Fiksdal

I et intervju med Shifter forteller sjef for payments & innovation Benjamin Golding i DNB at banken er med i P27-samarbeidet fordi banken støtter opp under moderniseringen av den svenske og danske betalingsinfrastrukturen. Men han presiserer at DNB kun skal være medlem.

– DNB er deltager i svensk og dansk betalingsinfrastruktur i dag og vil bli deltager i P27 i de landene der P27 overtar som avregningssystem. Slik at våre kunder vil få akkurat det samme tilbudet som om de hadde vært kunder i noen av de andre bankene som eier P27, sier Golding til Shifter.

Men om det blir P27 som blir det foretrukne avregningssystemet for batch-betalinger og sanntidsbetalinger i svenske og danske kroner og euro, er ikke Golding helt sikker på.

– Hvilken infrastruktur som forener de skandinaviske valutaene og euro, gjenstår fortsatt å se. Det er mulig å se for seg flere ulike scenarioer. P27 er ikke den eneste løsningen, sier Golding.

P27 jubler for grønt lys fra EU-kommisjonen

Ekspertene lurer: Hvor blir det av Sverige?

P27 vil gjerne samarbeide med nordiske Vipps 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch