Handelsbanken: – Big tech driver de finanselle tjenestene nå

De siste månedene har flere internasjonale storbanker tatt initiativ til samarbeid med big tech-selskapene. Det er et tegn på at den digitale transformasjonen begynner å ta fart for alvor.
Foto: Handelsbanken
Foto: Handelsbanken

I løpet av sommeren har tre storbanker presentert samarbeidsavtaler med noen av de store globale kjempene på digitalisering og skytjenester: Google, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft, og veteranen IBM som fortsatt er gjeldende på dette området.

I begynnelsen av juli ble det kjent at Deutsche Bank hadde inngått et partnerskap med Google på høyeste nivå. Det omfattet alt fra kundeintegrasjon og hvordan man lager produkter, til at kjernebankplattformen blir skybasert.

– Alle disse hendelsene viser at det er big tech som driver finanselle tjenester nå, sier Stephan Erne, digitalsjef på Handelsbanken i Sverige til den svenske avisen Realtid.

For det er ikke bare internasjonalt denne trenden er å finne. I intervjuet med Realtid forteller Erne at Handelsbanken også aktivt ser på hvordan de skal forholde seg til den digitale transformasjonen.

– Mange snakker om nå multicloud-løsninger, for ikke å legge alle egg i samme kurv. Det er noe vi tror på. Vi bruker IBM, Microsoft som er ledende på samarbeidsplattformer, Amazon som er best på enkle konsumenttjenester, Salesforce som er ledende på crm-systemer og vi snakker også med Google, sier Erne til Realtid.

Samarbeider med Google og Amazon

Uken etter Deutsche Banks nyhet offentliggjorde den britisk-asiatiske storbanken HSBC et lignende samarbeid med Amazon Web Services for å transformere bankens kunderelaterte systemer. Banken har også fra før et samarbeid med Google som går på bruk av data.

Franske BNP Paribas fulgte siden opp med å inngå en avtale med IBM og skybaserte tjenester for finanssektoren. IBM er tilhengere av en hybridløsning med både lokalt installerte it-systemer og outsourcede løsninger i skyen.

Ytterligere eksempel på denne trenden er at Goldman Sachs i begynnelsen av sommeren inleder et samarbeid med Amazon om bankens privatmarkedsdel Marcus. Via Amazon tilbyr Marcus lån til småbutikker. Amazon har god innsikt i butikkenes situasjon og kan levere kredittdata til Marcus.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også