Stacc vokser i Oslo og ansetter 50

Etter flere oppkjøp og kraftig vekst i Norge søker teknologiselskapet Stacc nå både nye lokaler og nyansatte i Oslo.
SATSER: Teknologiselskapet Stacc ekspanderer i Oslo. På bildet: Administrerende direktør Geir Nordrik. | Foto: Stacc
SATSER: Teknologiselskapet Stacc ekspanderer i Oslo. På bildet: Administrerende direktør Geir Nordrik. | Foto: Stacc

Bergen-selskapet Stacc startet opp med en egenutviklet kjernebankløsning i 2016. Nå har selskapet vokst til å bli et konsern med seks datterselskaper og en omsetning (2021) på 160 millioner kroner.

Må investere i vekst

Oppkjøpet av Quesnay, som spesialiserer seg på compliance i bank- og finansnæringen, var et viktig første steg for etablering i Oslo. Men satsingen krever større plass og flere ansatte.

– Vi har satt oss et tøft mål, men etterspørselen fra kunder er så stor om dagen at vi må investere i vekst, sier operativ sjef Henna Raknes til Shifter.

De leter etter et bredt spekter av personer som kan passe inn i Staccs ulike datterselskaper og team. Raknes nevner utviklere, arkitekter, UX-ere, forretningsutviklere og prosjektledere som eksempler på hva selskapet ønsker seg. Hun sender også ut et lite frieri til startup-verden.

– Om det er oppstartsselskaper som ser at det ikke går på grunn av kapitalkrisen, så er vi åpne for å snakke, sier Raknes.

Ambisjoner fremover

Selv om Stacc er ferdig med store oppkjøp i Norge, har de ambisjoner om oppkjøp og vekst i Sverige, Danmark og Finland. Det vil først og fremst handle om service- og konsulentselskaper rett inn mot bank og finans, som ikke er alt for store.

– Vi kaller det organiske oppkjøp. Vi er ikke ute etter å kjøpe 200 millioner kroner i omsetning, men selskaper som kan ta med Stacc-løsningene til sine lokale kunder og på denne måten «booste» både sin egen og Stacc sin vekst, sier Raknes.

Norsk aktør skal lage biometriske kort for kryptovalutalommebøker

Enin håper avtalen med Eika tar selskapet videre

Huddlestock: Et transformativt halvår

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også