FinansWatch

Nordens første børsnoterte kryptobørs er nå i handel

Norwegian Block Exchange sin børsnotering er unnagjort og aksjen er i handel på Euronext Growth.

Administrerende direktør Stig Aleksander Kjos-Mathisen i Norwegian Block Exchange. | Foto: Hilde Brevig

Norwegian Block Exchange (NBX) ble tirsdag notert på Euronext Growth-indeksen i Oslo. Selskapet ble notert med en markedsverdi på 584 millioner kroner.

– Dagen i dag er en viktig milepæl, ikke bare for Norwegian Block Exchange, men for hele kryptoindustrien. Med dagens notering på Euronext Growth blir NBX en av de første børsnoterte kryptobørsene i verden. Børsnoteringen vil være viktig for oss når vi skal realisere vekstplanene våre. Samtidig åpner vi nå dørene til kryptovaluta ikke bare for kundene på vår handelsplattform, men også for dem som ønsker å investere i selskapet, sier administrerende direktør Stig Aleksander Kjos-Mathisen i en pressemelding.

NBX tilbyr veksling og handel med kryptovaluta med støtte for alle de skandinaviske sentralbankvalutaene. På sikt er ambisjonen til selskapet å også tilby betalingstjenester basert på blokkjedeteknologi og kryptovaluta.

– Kryptovaluta og blokkjedeteknologi kommer til totalt å forandre det globale finanssystemet. Vi ønsker å ha en lederrolle i denne overgangen, og tilby både kunder og investorer en måte å ta del i utviklingen av denne nye industrien, sier Kjos-Mathisen.

Kursen til NBX har ikke gjort spesielt store utslag etter gårsdagens notering. Introduksjonsprisen for aksjen var på 9,10 kroner og i handelen har aksjene blitt omsatt for mellom 8,22 og 9,50 kroner. Kursen ligger i øyeblikket på 9,32 kroner.

Verdipapirlovutvalgets utredning kan gå bankene i næringen

BankID om problemene: – Må løses innen kort tid

Han blir ny vekstsjef i Firi 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch