Finans Norge er bekymret for at plattformselskapene får andre regler enn finansnæringen

Finans Norge har ikke «Big Tech» øverst på agendaen, men følger med. Organisasjonen tror ikke det kommer rene betalingstjenester som er mye bedre og mer effektive enn det bransjen tilbyr.
Idar Kreutzer er administrerende direktør i Finans Norge. | Foto: Kilian Munch
Idar Kreutzer er administrerende direktør i Finans Norge. | Foto: Kilian Munch

– Min største bekymring er hvis plattformselskapene får drive med et annet sett av regler enn finansnæringen, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge, til Finansfokus.

Hans kollega, Tom Høiberg, fagdirektør for betaling og digitalisering i Finans Norge, mener finansnæringen var rask til å samle seg rundt Vipps og dermed fikk tatt posisjoner som eksempelvis Apple Pay kunne tatt.

– Det er vanskelig å se at det kommer rene betalingstjenester som er mye bedre og mer effektiv enn det bransjen kan tilby, men utfordringen vil være at disse har helt andre verdiforslag i tillegg. Derfor kan det være stille for stormen, men vi har lang tradisjon for å samarbeide her i Norge, særlig på infrastruktur som betaling- og ID-området, som er regnet blant de beste løsningene i verden, sier Høiberg til Finansfokus.

Men han deler bekymringen til Kreutzer, og trekker frem at «den største trusselen er imidlertid at stadig mer finansiell aktivitet går inn i et mer uregulert territorium».

– Det er viktig at også denne type virksomhet fanges opp av reguleringene, ellers risikerer man anarki-lignende tilstander. Faren er at regulator blir løpende etter den teknologiske utviklingen. Dette må både politikere og regulatorer være klar over. Digitaliseringen av verdikjeder skjer temmelig hurtig og har i tillegg skutt fart under pandemien, sier Høiberg til Finansfokus.

Utvikler ny teknologi: Lar bankene se hverandres data uten at de må dele sensitiv info

Norske Neonomics får global avtale med Huawei

Vipps velger Mastercards PSD2-API-aggregeringstjeneste 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også