Zwipe skal teste ut ny kortteknologi i Europa: – Dette blir den nye revolusjonen innen betaling

Zwipe har inngått en avtale med en stor europeisk bank om å teste biometriske bankkort i tre land.
Administrerende direktør i Zwipe, André Løvestam. | Foto: Zwipe
Administrerende direktør i Zwipe, André Løvestam. | Foto: Zwipe

I en børsmelding opplyser Zwipe at det er inngått en avtale med en global tier-1 bank med hovedkontor i Europa. Avtalen gjelder et pilotprosjekt der Zwipe sammen med partnere og banken skal teste ut de biometriske bankkortene i tre europeiske land i begynnelsen av 2022.

– Biometriske kort blir den nye revolusjonen innen betaling. Vi har utviklet teknologi som muliggjør bankkort som leser fingeravtrykk. Det vil si at ingen andre enn den som eier kortet kan bruke det. Dermed vil  man aldri har behov for å berøre terminalen og taste inn pinkoden. Dette gir en ekstra verdi for bankkundene under pandemien, forklarer administrerende direktør i Zwipe, André Løvestam, til FinansWatch.

Han sammenligner overgangen til den biometriske teknologien med innføringen av betalingskort med chip på 90-tallet og tap-teknologi på 2000-tallet. Zwipe har utviklet den biometriske teknologien i mange år for å gjøre betalinger sikrere. En utfordring med tap-teknologien er imidlertid at det er mulig å stjele penger fra folk ved å tappe mistede og stjålne kort. Med biometriske bankkort som leser fingeravtrykk er ikke det mulig.

De biometriske bankkortene har samme dimensjoner som et vanlig bankkort. Teknologien trenger heller ingen batteri da kortet får den energien det trenger fra signalene til bankterminalen.

Illustrasjonsbilde. Zwipes løsning for biometriske betalingskort. | Foto: Zwipe
Illustrasjonsbilde. Zwipes løsning for biometriske betalingskort. | Foto: Zwipe

Global Tier-1 bank

Zwipe omtaler banken de samarbeider med som en global tier-1 bank. Tier-1 banker refererer til de største bankene i verden, Løvestam anslår at banken de skal samarbeide med er blant de 25 største bankene i Europa.

– Vi kan ikke opplyse hvilken bank det er fordi det er opp til banken selv å offentligjøre den informasjonen. Grunnen til at vi går ut med informasjonen i børsmeldingen er at vi, som et børsnotert selskap, er pålagt å offentligjøre viktige, kursdrivende avtaler. Det jeg kan si om den aktuelle banken er at de er entusiastiske for prosjektet og jeg antar de har en plan for når de vil offentliggjøre det, forklarer Løvestam.

I første omgang går piloten ut på at noen hundre kunder i den europeiske banken får utdelt de biometriske kortene. Kundene holder til i tre europeiske land som ikke er offentlig kjent enda.

I september 2019 kunngjorde Zwipe et strategisk samarbeid med franske Idemia om utviklingen av en disruptiv teknologi for biometriske betalingskort. I oktober i fjor kunngjorde Zwipe et samarbeid med TietoEVRY. Selskapet har etter dette annonsert flere nye samarbeidsavtaler rundt om i verden. I april i år kunngjorde selskapet at de hadde inngått et partnerskap med franske Be ys Pay, et fransk fintechselskap som leverer betalingsløsninger i Benelux-regionen.

Et lite globalt selskap

Zwipe har drøyt 30 ansatte over hele verden. Da FinansWatch spurte Løvestam hvilke land de ansatte jobbet fra ramset han opp Norge, USA, Tyskland, England, Litauen, Portugal, Italia, Libanon, Israel og Singapore.

– Teknologien vi utvikler er avhengig av en veldig spisset kompetanse. Derfor har vi ansatte over hele kloden, smiler Løvestam.

Zwipe-sjefen: – Vi opplever nå et betydelig momentum i markedet

Zwipe og Vopy inngår samarbeid: Målet er å lansere 100.000 betalingskort i år

Svensk milliardær investerer over 100 millioner kroner i Zwipe

Zwipe satser i Midtøsten og Afrika 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også