Ny betalingsløsning: Se i kamera for å betale

Den russiske banken VTB samarbeider med Visa og en lokal fintech-aktør for å teste en løsning som lar restaurantkunder betale ved å se i et kamera.
VISA GIR RABATT: For å få folk til å ta i bruk den nye betalingsløsningen tilbys de som bruker Visa 20 prosent rabatt. | Foto: AP Photo/Jenny Kane, File
VISA GIR RABATT: For å få folk til å ta i bruk den nye betalingsløsningen tilbys de som bruker Visa 20 prosent rabatt. | Foto: AP Photo/Jenny Kane, File

Systemet, som utvikles sammen med teknologiselskapet O.Vision, skal ifølge Finextra.com testes på restaurantkjeden KiO Kitech sine utsalgssteder i St. Petersburg.

For å betale med ansiktet må kundene først installere O.Vision-mobilappen, registrere telefonnummeret, lagre ansiktsbiometri og koble appen opp mot et betalingskort. Deretter ser de inn i kameraet på restaurantens betalingsterminal.

VTB sier at løsningen som er testet på en biometrisk registreringsdatabase bestående av mer enn en million mennesker, identifiserer kundens ansikt og tar en betalingsbeslutning innen et sekund.

Som et ledd i å få appen spredd vil kunder som får kunder som benytter Visa-kortet som betalingsmiddel de første fire månedene etter at tjenesten er lansert får 20 prosent rabatt.

Kjent amerikansk venturefond går tungt inn i norsk fintech-selskap

Bank Norwegian-kortet har fått Apple Pay

Visa med viktig milepæl 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også