FinansWatch

Visa med viktig milepæl

Visa blir første betalingsnettverk til å gjøre opp transaksjoner i stablecoin.

Foto: Philippe Wojazer/REUTERS / X00303

Visa Inc. annonserte denne uken at de som første store betalingsnettverk ønsker å gjøre opp transaksjoner i USD coin (USDC), en digital stablecoin støttet av den amerikanske dollaren.

– Dagens kunngjøring markerer en viktig milepæl i vår evne til å imøtekomme behovene til selskaper som administrerer sin virksomhet i en stablecoin eller kryptovaluta. Det er en viktig utvidelse av det vi gjør hver dag, og på en sikker måte kan lette betalinger i forskjellige valutaer over hele verden, sier Jeff Kim, Head of Product Nordics and Baltics i Visa, i en pressemelding.

Har jobbet over et år med digitalt valutaoppgjør

Visa gjennomfører derfor en pilot med sin partner Crypto.com, en av verdens største krytoplattformer, og planlegger å tilby oppgjør i USD Coin til Visas partnere senere i år.

Støtte for digitale valutaer som en ny type avregningsvaluta markerer ifølge Kim et viktig steg fremover for Visas nettverk, og er utformet for å forbedre alle former for pengeoverførsler enten den skjer i eller utenfor Visa-nettverket.

Visas plattform overfører i dag milliarder av dollar gjennom flere tusen institusjoner i mer enn 200 land, i 160 ulike valutaer. Men Visa har i over et år jobbet for å etablere digitalt valutaoppgjør innenfor sin egen infrastruktur.

I samarbeid med Visas partner for oppgjør av digital valuta, Anchorage, lanserer Visa nå en pilot som gjør det mulig for Crypto.com å sende USD Coin til Visa.

«Visas standarder krever i dag at partnere gjør opp overføringer i en tradisjonell fiat valuta, noe som kan gi økte kostnader og økt kompleksitet for selskaper som er bygget med digitale valutaer. Løsningen åpner også opp for støtte for sentralbankstyrte digitale valutaer i fremtiden», opplyses det.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch