Kjent amerikansk venturefond går tungt inn i norsk fintech-selskap

Det kjente venturefondet Sequoia, som har vært en hjørnestein i Silicon Valley, har investert i et norsk selskap. Det er sjelden fondet ser utenfor USA.
Sequoia Capital har støttet noen av verdens ledende teknologiselskaper. Nå har de investert i norske Tillit. | Foto: Pressebilde
Sequoia Capital har støttet noen av verdens ledende teknologiselskaper. Nå har de investert i norske Tillit. | Foto: Pressebilde

Det amerikanske venturekapitalfondet Sequoia har gjort en preseed-investering på mellom 25 og 30 millioner kroner i den nystartede norske fintechselskapet Tillit, skriver Shifter.

Det er ikke ofte Sequoia ser utover sitt nabolag i California når det leter etter selskaper å investere i, men nå har de tro på at det syv måneder gamle norske selskapet vil bli en suksess.

Tillit utvikler en betalingsløsning som skal dekke et stort behov i bedriftsmarkedet, på samme måte som Klarna forenklet betaling i nettbutikker da de ble lansert. Forretningsideen er tuftet på at de fleste bedrifter ønsker å betale med faktura, mens svært mange leverandører kun aksepterer betaling med kort.

Sequoia har nok også notert seg at gründeren i Tillit, Andreas Mjelde, allerede har hatt stor suksess med å bygge opp en ledende netthandelsvirksomhet i Sør-Amerika, Linio. Mjelde er utdannet ved Harvard og har konsulentselskapet McKinsey på CV-en i tillegg til den tyske inkubatoren Rocket Internett.

Tillit har også fått inn andre investorer som Local Globe, et Londonbasert fond og tyske Visionaires Club. I Norge har Arkwright og Antler gått inn i selskapet. Mjelde forklarer suksessen med kapitalhentingen slik.

– Dette er en lang diskusjon, men dette går tilbake til at vi jobber med et tema som er globalt relevant, og at det ikke er noen andre selskaper som løser dette godt. Det er mange innenfor konsumentmarkedet, men markedet for B2B-betalinger er veldig lite utviklet. For å få til dette kreves det betydelig løft, men hvis vi virkelig lykkes, kan det lønne seg veldig, sier Mjelde til Shifter.

Fintech-virksomhet lander ny millioninvestering

Konsulentselskap mener banker har utappet potensial i å støtte krypto-investorer

Lunar Bank satser videre i Norge 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også