FinansWatch

El Salvador gjør bitcoin til offentlig betalingsmiddel

Blir det første landet i verden hvor kryptovalutaen blir tatt inn i varmen. Landets president sier avgjørelsen er et historisk skritt i retning av økonomisk inkludering og økonomisk vekst.

El Salvadors autoritære leder, president Nayib Bukele, har fått gjennom en avgjørelse i nasjonalforsamlingen som gjør bitcoin til et offentlig akseptert betalingsmiddel (legal tender) i landet.

70 prosent av innbyggerne i El Salvador har ikke tilgang på tradisjonell finansielle tjenester, skriver Financial Times.

Naturlig nok er støttespillere av kryptovaluta begeistret over avgjørelsen, mens analytikere generelt er mer skeptiske til satsningen på en såpass volatil kryptomynt.

– Dette føles som en dårlig ide...i praksis vil El Salvador har to valutaregimer gående parallelt, uten å ha kontroll over noen av dem, sier Bipan Rai, valutaanalytiker i CIBC til Financial Times.

Ifølge loven som er vedtatt kan bitcoin brukes som betalingsmiddel for varer eller skatt. Veksling med bitcoin blir ikke skattlagt.

El Salvador er ett av flere fattige land som har foreslått å bruke kryptovaluta til å bli mindre knyttet til amerikanske dollar. Faktisk er 20 prosent av nasjonalproduktet i landet overføringer av dollar fra slektninger i USA. Disse transaksjonene kan bli langt rimeligere med bitcoin enn med bankremissene som brukes i dag.

Nets forlenger avtale med storbank

Vil lansere AI-selskapet Strise internasjonalt

Norske Spenn til topps i Mastercard-kåring 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch