El Salvador gjør bitcoin til offentlig betalingsmiddel

Blir det første landet i verden hvor kryptovalutaen blir tatt inn i varmen. Landets president sier avgjørelsen er et historisk skritt i retning av økonomisk inkludering og økonomisk vekst.

El Salvadors autoritære leder, president Nayib Bukele, har fått gjennom en avgjørelse i nasjonalforsamlingen som gjør bitcoin til et offentlig akseptert betalingsmiddel (legal tender) i landet.

70 prosent av innbyggerne i El Salvador har ikke tilgang på tradisjonell finansielle tjenester, skriver Financial Times.

Naturlig nok er støttespillere av kryptovaluta begeistret over avgjørelsen, mens analytikere generelt er mer skeptiske til satsningen på en såpass volatil kryptomynt.

– Dette føles som en dårlig ide...i praksis vil El Salvador har to valutaregimer gående parallelt, uten å ha kontroll over noen av dem, sier Bipan Rai, valutaanalytiker i CIBC til Financial Times.

Ifølge loven som er vedtatt kan bitcoin brukes som betalingsmiddel for varer eller skatt. Veksling med bitcoin blir ikke skattlagt.

El Salvador er ett av flere fattige land som har foreslått å bruke kryptovaluta til å bli mindre knyttet til amerikanske dollar. Faktisk er 20 prosent av nasjonalproduktet i landet overføringer av dollar fra slektninger i USA. Disse transaksjonene kan bli langt rimeligere med bitcoin enn med bankremissene som brukes i dag.

Nets forlenger avtale med storbank

Vil lansere AI-selskapet Strise internasjonalt

Norske Spenn til topps i Mastercard-kåring 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også