Fintech Norway innleder jevnlige møter med Finanstilsynet

Fintech Norway skal ta en aktiv rolle i å dele kollektive synspunkter og erfaringer med Finanstilsynet om fintech-relevante utfordringer.
Alf Gunnar Andersen er styreleder i Fintech Norway og daglig leder i Horde.
Alf Gunnar Andersen er styreleder i Fintech Norway og daglig leder i Horde.

Den relativt nyetablerte bransjeorganisasjonen for fintech-selskaper i Norge, Fintech Norway, øker sitt fotavtrykk med å etablere et samarbeid med Finanstilsynet.

Samarbeidet går ut på at Fintech Norway skal ha regelmessige møter med tilsynet for å belyse saker fintech-bransjen er opptatte av og som berører aktørene der.

«Dette for å støtte opp under tilsynets viktige arbeid med å sikre like spilleregler for alle aktører», skriver Fintech Norway i en melding.

For den norske fintech-bransjen har spesielt bankenes adopsjon av PSD2-regelverket vært en viktig sak. Der har de etter hvert fått støtte fra EUs banktilsyn EBA, som har satt en deadline på når arbeidet med å komme i samsvar med PSD2-direktivet skal være fullført av bankene.

«Et godt samarbeid mellom Fintech Norway og Finanstilsynet er et viktig skritt på vei mot dette målet», skriver Fintech Norway i sitt innlegg.

Fintech Norway tar nye grep for å presse bankene 

Flere mister tålmodigheten: EBA gir bankene frist til å tilpasse seg PSD2-direktivet

Slik ligger bankene an mot PSD2-deadline 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også