FinansWatch

Slik ligger bankene an mot PSD2-deadline

Bankene risikerer bøter hvis de ikke har tilpasset seg PSD2-reglene innen 30. april.

Øyvind Aass, administrerende direktør i Sparebank 1 Utvikling. | Foto: Pressefoto

30. april risikerer bankene bøter hvis de ikke har tilpasset seg PSD2-regelverket. Sparebank1-alliansen, Sparebanken Vest og DSS-bankene forklarer hvordan de ligger an til Shifter.

– Vi, som alle andre, har slitt med å få API-ene godkjent. Vi trodde vi skulle få våre personmarkeds-API-er godkjent i fjor. Da pekte Finanstilsynet på noen mindre mangler med dem. Dem er vi i ferd med å utbedre, sier Øyvind Aass, administrerende direktør i Sparebank 1 Utvikling til Shifter.

Han mener de kommer i rute til 30.april, når de nå jobber med å få Vipps over på samme avtale som de andre samarbeidspartnerne.

– Grunnen til at Vipps har et annet regime nå, er at Vipps-koblingen ble etablert før PSD2. Vi har ikke maktet å få dem over på det nye API-et enda. Men det skal de, sier Aass.

Det har stormet rundt Sparebanken Vest, som Horde klaget inn til Finanstilsynet i fjor høst. Kjetil Sørtun, leder for Banking Services i Sparebanken Vest forteller at de for et par uker siden informerte alle som har kontakt med banken om at de har et API som de kan integrere seg imot.

– Det er i henhold til den planen vi har skissert for Finanstilsynet hele veien. Vi valgte jo en litt annen innfallsvinkel, gjennom ikke å søke fritak fra reserveløsning, sier Sørtun, og legger til at banken rett over nyttår informerte Finanstilsynet om at banken kommer til å tilby et dedikert grensesnitt.

Flere mister tålmodigheten: EBA gir bankene frist til å tilpasse seg PSD2-direktivet

Sparebanken Vest og Horde: – Vi har hatt et hyggelig møte 

Finanstilsynet: – PSD2-tilsynet av Sparebanken Vest er ikke et tematilsyn

Neonomics: – Det er ikke Vipps som er problemet, det er bankene 

Konkurransetilsynet om Hordes klager mot Vipps': – Naturlig med dialog mellom tilsynene i slike saker 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch