FinansWatch

Slik ligger bankene an mot PSD2-deadline

Bankene risikerer bøter hvis de ikke har tilpasset seg PSD2-reglene innen 30. april.

Øyvind Aass, administrerende direktør i Sparebank 1 Utvikling. | Foto: Pressefoto

30. april risikerer bankene bøter hvis de ikke har tilpasset seg PSD2-regelverket. Sparebank1-alliansen, Sparebanken Vest og DSS-bankene forklarer hvordan de ligger an til Shifter.

– Vi, som alle andre, har slitt med å få API-ene godkjent. Vi trodde vi skulle få våre personmarkeds-API-er godkjent i fjor. Da pekte Finanstilsynet på noen mindre mangler med dem. Dem er vi i ferd med å utbedre, sier Øyvind Aass, administrerende direktør i Sparebank 1 Utvikling til Shifter.

Han mener de kommer i rute til 30.april, når de nå jobber med å få Vipps over på samme avtale som de andre samarbeidspartnerne.

– Grunnen til at Vipps har et annet regime nå, er at Vipps-koblingen ble etablert før PSD2. Vi har ikke maktet å få dem over på det nye API-et enda. Men det skal de, sier Aass.

Det har stormet rundt Sparebanken Vest, som Horde klaget inn til Finanstilsynet i fjor høst. Kjetil Sørtun, leder for Banking Services i Sparebanken Vest forteller at de for et par uker siden informerte alle som har kontakt med banken om at de har et API som de kan integrere seg imot.

– Det er i henhold til den planen vi har skissert for Finanstilsynet hele veien. Vi valgte jo en litt annen innfallsvinkel, gjennom ikke å søke fritak fra reserveløsning, sier Sørtun, og legger til at banken rett over nyttår informerte Finanstilsynet om at banken kommer til å tilby et dedikert grensesnitt.

Flere mister tålmodigheten: EBA gir bankene frist til å tilpasse seg PSD2-direktivet

Sparebanken Vest og Horde: – Vi har hatt et hyggelig møte 

Finanstilsynet: – PSD2-tilsynet av Sparebanken Vest er ikke et tematilsyn

Neonomics: – Det er ikke Vipps som er problemet, det er bankene 

Konkurransetilsynet om Hordes klager mot Vipps': – Naturlig med dialog mellom tilsynene i slike saker 

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch