FinansWatch

Neonomics: – Det er ikke Vipps som er problemet, det er bankene

Fintech-aktøren Neonomics har sendt en bekymringsmelding til Finanstilsynet med kopi til Konkurransetilsynet om bankenes API-diskriminering som kommer Vipps til gode, men gjør det vanskeligere for oppstartsbedrifter innenfor betalingsinfrastruktur å slå igjennom på markedet.  – Tilbakemeldingen vi har fått er at det havner mellom de to tilsynene, sier administrerende direktør i Neonomics, Christoffer Andvig til FinansWatch.

Foto: Neonomics

– Den manglende tilgangen på brukbare APIer har trenert prosessen med å levere produktet vårt til markedet. Vi var klare i 2018, direktivet trådte i kraft i Norge i 2019, men bankenes trenering har forsinket oss betraktelig. Vi har lidd under det faktum at bankene ikke har fulgt de forpliktelsene de har under PSD2, men hvor Vipps har blitt gitt nettopp den funksjonaliteten bankene er forpliktet å gi oss, sier Christoffer Andvig, administrerende direktør i fintech-aktøren Neonomics til FinansWatch.

Horde har klaget Vipps' eierbanker inn til Konkurransetilsynet  og Finanstilsynet fordi bankene gir Vipps tilgang til et API som andre aktører ikke får. Andvig og Neonomics stiller seg bak den kritikken og har sendt en bekymringsmelding i samme ærend.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch