FinansWatch

300.000 nordmenn eier kryptovaluta

En undersøkelse utført av Arcane Crypto og EY viser at syv prosent av nordmenn eier en form for kryptovaluta.

Illustrasjonsbilde. 300.000 nordmenn eier kryptovaluta, viser udersøkelse. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Investerings- og konsulentselskapet Arcane Crypto har sammen med konsulentselskapet EY gjennomført en undersøkelse blant nordmenn om kryptovaluta. Her slår de fast at rundt syv prosent, eller 300.000 nordmenn eier kryptovaluta.

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat og omfatter 1000 nordmenn over 18 år. Dette mener Arcane er godt nok til å være representativt for landet.

Til sammenligning var tallet fem prosent i 2018 og fire prosent i 2019. I løpet av 2020, året da «alle» også investerte i fond, steg antallet nordmenn med kryptovaluta med 75 prosent, skriver DN.

– Jeg synes at tallene er som forventet. Det har vært mye oppmerksomhet rundt kryptovaluta den siste tiden. Nå har det også kommet gode infrastrukturer og plattformer i Norge som muliggjør handel, sier analysesjef Bendik Schei i Arcane Crypto til DN.

Undersøkelsen sier ikke så mye om hvilke kryptomynter nordmenn eier, men det antas at bitcoin er den de fleste har investert i.

Deltakerne i undersøkelsen svarte også et rungende ja på om de kom til å kjøpe kryptovaluta. Av de som oppga at de ikke eier kryptovaluta nå, sa fire prosent at de kommer til å kjøpe i 2021.

– Det er det mest interessante funnet i undersøkelsen og vil potensielt bety 100.000 nye norske kryptoinvestorer i år. Ting tyder på at vi vil se økt kryptoadopsjon i Norge og at stadig flere er nysgjerrige på denne fremvoksende sektoren. Jeg tror det er mange som sitter på gjerdet og venter på et prisfall før de kjøper seg inn, sier analytiker Vetle Lunde i Arcane Research til Finansavisen.

India vil forby kryptovaluta

Kryptobørs har passert én milliard i handelsvolum

Børnotering av kryptoselskap stoppet 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch