India vil forby kryptovaluta

Inntil India har fått på plass et rammeverk for en offentlig digital valuta, ønsker myndighetene landet å forby handling med og besittelse av kryptovaluta.
Indias statsminister Narendra Modi vil forby kryptovaluta inntil landet har fått på plass et rammeverk for en offisiell digital valuta. | Foto: NTB/AP Photo/Manish Swarup
Indias statsminister Narendra Modi vil forby kryptovaluta inntil landet har fått på plass et rammeverk for en offisiell digital valuta. | Foto: NTB/AP Photo/Manish Swarup

Indias regjering ønsker å kriminalisere utvinning av, handel med og besittelse av kryptovaluta for landets innbyggere. Det vil gi en av verdens strengeste reguleringer av kryptovaluta, skriver Finansavisen.

Det ventes at lovforslaget vil gå igjennom i nasjonalforsamlingen ettersom regjeringen har bred støtte i parlamentet. Når forslaget eventuelt trer i kraft vil Indias rundt åtte millioner kryptoinvestorer får et halvt år på seg til å kvitte seg med sine digitale aktiva. Man regner med at indiske statsborgere er i besittelse av rundt 11,65 miiliarder kroner i kryptovaluta.

India går også ett skritt videre enn Kina i reguleringen. I Kina er det ikke ulovlig med besittelse, bare utvinning og handel.

Strafferammene er ennå ikke fastsatt, men et offisielt utvalg anbefalte i 2019 en straff på 10 års fengsel for utvinning og ulike typer handel og besittelse av kryptovaluta.

Kryptobørs har passert én milliard i handelsvolum

Kjell Inge Røkke satser en halv milliard på kryptovaluta

Børnotering av kryptoselskap stoppet 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også