FinansWatch

Kjell Inge Røkke satser en halv milliard på kryptovaluta

Aker-konsernets nye kryptostatsning kalles Seetee og har kjøpt 1170 bitcoin.

Kjell Inge Røkkes Aker-konsern satser langsiktig på kryptovaluta. | Foto: Lise Åserud / NTB

Kjell Inge Røkkes Aker-konsern har gått seriøst inn i kryptovaluta. Et nytt selskap kalt Seetee har allerede kjøpt 1170 bitcoin for 500 millioner kroner til Seetee. I et 23 sider langt brev forklarer Røkke sine tanker rundt bitcoin og kryptovaluta.

– Vi skal kanskje ikke være så opprørske som «cypherpunkerne» som oppfant bitcoin, men mye mer progressive enn de fleste etablerte selskaper, skriver Røkke i brevet, ifølge DN.

Men det er ikke Røkke og Akers intensjon å være tradere i valutaspekulasjon. Her er det snakk om å sitte på ressursene og være langsiktig.

I ledelsen av Seetee har Røkke fått med seg brødrene Sverke og Snorre Lorgen og Magnus Granath. De to førstnevnte har jobbet med bitcoin for flere nordiske banker. Granath har vært i kryptomiljøet siden 2013, skriver avisen.

Seetee skal etter det DN erfarer også utvinne bitcoin i tillegg til å investere.

Kjell Inge Røkke selv har sterk tro på at bitcoin kommer til å bli en kjernevaluta i en ny pengearkitektur.

– Dersom det skjer kan en bitcoin være verdt en million dollar. Assymetrien er interessant for en portefølje. De som vet mest om bitcoin tror dens fremtidige suksess er nær uunngåelig. Der andre leiren mener fiasko er tilsvarende sikkert. Status quo er ikke mulig, skriver Røkke i brevet.

Her er Norges 50 fremste tech-kvinner

Børnotering av kryptoselskap stoppet

Flere mister tålmodigheten: EBA gir bankene frist til å tilpasse seg PSD2-direktivet 

Mer fra FinansWatch

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Banksjef i Ørskog Sparebank kaller det «blodig urettferdig» at bankene skal måtte stå ansvarlig om kundene går imot signert avtale. Nå skal banken gjøre en jobb så Ørskog Sparebank slipper å miste kapital.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch