Visa dropper milliard-oppkjøp etter innblanding fra justisdepartementet

Visa hadde planer om å kjøpe opp fintech-selskapet Plaid, til en sum av 5,3 milliarder dollar. Men i følge Financial Times dropper de avtalen.
Foto: /ritzau/Thomas Borberg
Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Det amerikanse justisdepartementet stoppet avtalen i november i fjor, fordi de mente at oppkjøpet kunne skade konkurransen i markedet, og ville gi en aktør for mye makt.

Det amerikanske justisdepartementet mener Visa ville kjøpe Plaid fordi sistnevnte angivelig var i ferd med å bygge en betalingsplattform som ville utfordre Visa. Plaid leverer programvare som kobler betalingsgrupper som Venmo og finansplanleggingsfirmaet Mint med kundenes bankkontoer.

– 70 prosent av online debetkorttransaksjoner i USA utgjøres av Visa. De er som en monopolist innen online debetjenester som har hentet milliarder fra amerikanske forbrukere og bedriftseiere som i økende grad kjøper og selger online, sa Makan Delrahim, assisterende justisminister ved justisdepartementets antitrustavdeling til Financial Times i november.

Visa aviser det hele, og mener at de kunne vunnet saken i retten, men stopper nå avtalen uten å ta det skrittet.

– Vi er sikre på at vi ville ha seiret i retten, da Plaids evner er komplementære til Visa, ikke konkurrerende, sier Al Kelly, administrerende direktør i Visa.

Dun & Bradstreets oppkjøp av Bisnode er endelig i boks 

Milepæl for NorQuant: Lanserer fond for både profesjonelle og privatpersoner

Horde jakter mellom 20 og 50 millioner kroner 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også