FinansWatch

Visa dropper milliard-oppkjøp etter innblanding fra justisdepartementet

Visa hadde planer om å kjøpe opp fintech-selskapet Plaid, til en sum av 5,3 milliarder dollar. Men i følge Financial Times dropper de avtalen.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Det amerikanse justisdepartementet stoppet avtalen i november i fjor, fordi de mente at oppkjøpet kunne skade konkurransen i markedet, og ville gi en aktør for mye makt.

Det amerikanske justisdepartementet mener Visa ville kjøpe Plaid fordi sistnevnte angivelig var i ferd med å bygge en betalingsplattform som ville utfordre Visa. Plaid leverer programvare som kobler betalingsgrupper som Venmo og finansplanleggingsfirmaet Mint med kundenes bankkontoer.

– 70 prosent av online debetkorttransaksjoner i USA utgjøres av Visa. De er som en monopolist innen online debetjenester som har hentet milliarder fra amerikanske forbrukere og bedriftseiere som i økende grad kjøper og selger online, sa Makan Delrahim, assisterende justisminister ved justisdepartementets antitrustavdeling til Financial Times i november.

Visa aviser det hele, og mener at de kunne vunnet saken i retten, men stopper nå avtalen uten å ta det skrittet.

– Vi er sikre på at vi ville ha seiret i retten, da Plaids evner er komplementære til Visa, ikke konkurrerende, sier Al Kelly, administrerende direktør i Visa.

Dun & Bradstreets oppkjøp av Bisnode er endelig i boks 

Milepæl for NorQuant: Lanserer fond for både profesjonelle og privatpersoner

Horde jakter mellom 20 og 50 millioner kroner 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch