Milepæl for NorQuant: Lanserer fond for både profesjonelle og privatpersoner

Nå er konsesjonen på plass og NorQuant lanserer fond for profesjonelle aktører og privatpersoner mandag denne uken.  
F.v.: Styreleder Dag Asheim, daglig leder Thomas Nygaard, og analysesjef Alberto Guillén Jiménez i NorQuant. | Foto: NorQuant
F.v.: Styreleder Dag Asheim, daglig leder Thomas Nygaard, og analysesjef Alberto Guillén Jiménez i NorQuant. | Foto: NorQuant

– Den tiden er forbi, der noen kan sitte og lese en årsrapport, lage et regneark og plukke aksjer. Det er lite som tyder på at det finnes en type personer som kan gjøre slike valg, og gjøre det bedre enn markedet på sikt, sier Thomas Nygaard, daglig leder i NorQuant til Shifter.

Nå skal fintech-selskapet NorQuant lansere fond og bevise at forskning, regler og systematikk er den beste tilnærmingen til smarte, langsiktige investeringer.

I første omgang lanseres fondet for profesjonelle investorer og privatpersone 11. januar. I mars lanseres neste fase som er et Nordic Equity-fond. I siste fase slippes ESG-fond, som etter hvert skal brukes for å implementere resultatene fra ESG-forskningen. Til dette prosjektet har NorQuant mottatt 14 millioner i støtte fra Forskningsrådet.

Pengene brukes i følge Shifter i et fireårigprosjekt med mål om å få en maskinlæring til å gjøre dagens matematiske modeller, som brukes i investeringsanalysen, enda mer effektive.

TheFactory har investert i 27 fintech etableringer: – For å lykkes må en liten fintech-startup samarbeide med bankene

Horde jakter mellom 20 og 50 millioner kroner

Fintech var bransjen i Europa som hentet mest penger i 2020 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også