Dun & Bradstreets oppkjøp av Bisnode er endelig i boks

Dun & Bradstreet, som leverer informasjon om forretningsbeslutninger, har fullført oppkjøpet av Bisonde, som leverer kredittdata og analyser. Salgsummen endte på 7,4 milliarder kroner.
Dun & Bradstreets har kjøpt opp Bisnode for 7,4 milliarder kroner. | Foto: Pressefoto
Dun & Bradstreets har kjøpt opp Bisnode for 7,4 milliarder kroner. | Foto: Pressefoto

Oppkjøpet innebærer en kombinasjon av 625 millioner dollar i netto kontanter og 6.237.089 nyutstedte aksjer, og ble godkjent på Oslo Børs mandag denne uken.

– Jeg vil ønske våre Bisnode-kolleger velkommen til Dun & Bradstreet-teamet. Dette oppkjøpet representerer en fantastisk mulighet til å styrke vår globale portefølje og samle unike ressurser som gjør det mulig for oss å betjene våre nåværende kunder og framtidige ambisjoner bedre, sier Anthony Jabbour, Administrerende Direktør i Dun & Bradstreet.

– Bisnode befinner seg i noen av de mest strategiske landene i Europa, og kombinasjonen av data, analyser og løsninger vil gjøre det mulig for oss å styrke vår internasjonale vekststrategi. Med disse kombinerte ressursene er vi godt posisjonert for å møte behovene til kunder som ønsker å utvide virksomheten, øke effektiviteten og redusere risiko, fortsetter Jabbour.

Når Dun & Bradstreet og Bisnode slår seg sammen har de nesten 250.000 kunder totalt. De vil nå kunne tilby virksomhetskritiske løsninger som vil hjelpe kunder med å overvåke risiko og minimere eksponering, samtidig som de kan utvide kreditt og rette seg mot potensielt kjøpesterke kunder.

– I Bisnode fant vi et team som deler vår ambisjon, som er å hjelpe bedrifter med å konkurrere, vokse og lykkes. Vi i Dun & Bradstreet har støttet Bisnode, som tidligere medlemmer av vårt verdensomspennende nettverk, og vi er klare til å ta neste steg på vår reise sammen, sier Neeraj Sahai, President for Dun & Bradstreet International.

 – Vi ser frem til å utvide med nye og attraktive virksomhetskritiske forretningsområder, samt å raskt utvide vårt Dun & Bradstreetløsningstilbud i samsvar med vår vekststrategi. Med veiledning fra vårt nyopprettede International Advisory Board, er vi godt rustet til å hjelpe både nåværende og potensielle kunder, konkluderer Sahai.

Etter oppkjøpet, har Dun & Bradstreet etablert et internasjonalt strategisk og rådgivende råd for å støtte Dun & Bradstreet Internationals ledergruppe. Det internasjonale styret skal ledes av Neeraj Sahai, med støtte av Jonas Wiström, Administrerende Direktør for Ratos AB.

Dun & Bradstreet kjøper Bisnode

Milepæl for NorQuant: Lanserer fond for både profesjonelle og privatpersoner

TheFactory har investert i 27 fintech etableringer: – For å lykkes må en liten fintech-startup samarbeide med bankene 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også