FinansWatch

Dun & Bradstreet kjøper Bisnode

To av de største aktørene innen beslutningsstøtte for finansnæringen slår seg sammen.

Foto: Pressefoto

Dun & Bradstreet har inngått en endelig avtale med Bisnode om å kjøpe virksomheten. Den anslåtte kjøpesummen er 7,5 milliarder kroner, opplyser Dun & Bradstreet i en melding.

Dun & Bradstreet leverer informasjon om forretningsbeslutninger til næringslivet, inkludert banker og andre finansforetak. Bisnode leverer kredittdata og analyser.

Motivasjonen for oppkjøpet ligger i globaliseringen av næringslivet og fremskyndingen av digitalisering i alle deler av næringslivet som har kommet i kjølvannet av Covid-19.

De to selskapene har stått i en strategisk allianse som har vart i 20 år.

«Å ha tilgang til pålitelige data om kunder, leverandører og partnere er nøkkelen til å skape et konkurransefortrinn. Både Dun & Bradstreet og Bisnode leverer oppdragskritiske data og analyser som hjelper bedrifter til å ta bedre beslutninger og forbedre sine resultater. Avtalen vil bidra til at datadrevne virksomheter i Europa kan få hjelp til å akselerere sin digitale transformasjon - gjennom den sterke kombinasjonen av Dun & Bradstreets data, analyser og innovative løsninger, og Bisnodes dype kunderelasjoner», heter det i meldingen.

Oppkjøpet må godkjennes av nødvendige myndigheter før det kan gjennomføres.

Folkefinansiering: – Du skal du ha ganske gode unnskyldninger for ikke å ta imot den gavepakka av et regelverk fra EU

Fair Group inngår strategisk samarbeid med BRANG i Finland

Arne Austreid har vært toppleder for børsnoterte selskap i 20 år

Mer fra FinansWatch

Instabank: – Vi er overrasket

Instabank håper fremdeles at Lunar skal klare å kjøpe dem, selv om Lunar har fått utfordringer med å skaffe nødvendig kapital.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch