FinansWatch

Svensk PSD2-selskap henter 30 millioner kroner

Det svenske fintech-selskapet Open Payments har bygget en åpen plattform basert på forutsetningene i PSD2-direktivet. Det er noe flere svenske investeringsselskaper har tro på.

Foto: Open Payment

Open Payments opererer i det samme landskapet som Neonomics, som FinansWatch skrev om i forrige uke. Et selskap som legger til rette for bedrifter å koble seg til banker og andre finansielle bedrifter og utføre finansielle tjenester gjennom sikre API-er. Selskapet har konsesjon fra svenske tilsynsmyndigheter som både kontoinformasjonstilbyder (AISP) og betalingstjenestetilbyder (PISP).

Selskapet henter nå inn 30 millioner kroner i en ny investeringsrunde ledet av den svenske Industrifonden og som inkluderer flere selskaper tidligere har gått inn med penger i selskapet. I mai i fjor fikk selskapet inn cirka 13 millioner kroner i en investeringsrunde.

– Open Payments plattform gjør det enkelt for bedrifter å ta i bruk den enorme forretningsutviklingspotensial som finnes i Open Banking, sier Anna Ljungdahl, investeringssjef i Industrifonden i en pressemelding.

I en pressemelding sier selskapet at de kombinerer forretningsmodellene innen fintech og big tech. De har lisens for å tilby finansielle tjenster samtidig som plattformstanken minner mer om en big tech.

– Jeg tror big tech vil ha stor innvirkning på hvordan vi bruker finansielle tjenester i fremtiden, men det krever også tradisjonelle fintechs. Gjennom å være en link mellom disse har vi en mulighet å tilby våre kunder en fleksibel løsning, sier administrerende direktør Jonas Kjellin i en pressemelding. 

Han har bakgrunn fra Microsoft og startup-selskaper i USA og er en Open Payments to gründere. Den andre er Louise Brandt, som kommer fra Izettle.

Tallene som viser at bankene risikerer å miste småbedriftskundene

BN Bank vil kapre kunder inne i konkurrentenes nettbank 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch