Svensk PSD2-selskap henter 30 millioner kroner

Det svenske fintech-selskapet Open Payments har bygget en åpen plattform basert på forutsetningene i PSD2-direktivet. Det er noe flere svenske investeringsselskaper har tro på.
Foto: Open Payment
Foto: Open Payment

Open Payments opererer i det samme landskapet som Neonomics, som FinansWatch skrev om i forrige uke. Et selskap som legger til rette for bedrifter å koble seg til banker og andre finansielle bedrifter og utføre finansielle tjenester gjennom sikre API-er. Selskapet har konsesjon fra svenske tilsynsmyndigheter som både kontoinformasjonstilbyder (AISP) og betalingstjenestetilbyder (PISP).

Selskapet henter nå inn 30 millioner kroner i en ny investeringsrunde ledet av den svenske Industrifonden og som inkluderer flere selskaper tidligere har gått inn med penger i selskapet. I mai i fjor fikk selskapet inn cirka 13 millioner kroner i en investeringsrunde.

– Open Payments plattform gjør det enkelt for bedrifter å ta i bruk den enorme forretningsutviklingspotensial som finnes i Open Banking, sier Anna Ljungdahl, investeringssjef i Industrifonden i en pressemelding.

I en pressemelding sier selskapet at de kombinerer forretningsmodellene innen fintech og big tech. De har lisens for å tilby finansielle tjenster samtidig som plattformstanken minner mer om en big tech.

– Jeg tror big tech vil ha stor innvirkning på hvordan vi bruker finansielle tjenester i fremtiden, men det krever også tradisjonelle fintechs. Gjennom å være en link mellom disse har vi en mulighet å tilby våre kunder en fleksibel løsning, sier administrerende direktør Jonas Kjellin i en pressemelding. 

Han har bakgrunn fra Microsoft og startup-selskaper i USA og er en Open Payments to gründere. Den andre er Louise Brandt, som kommer fra Izettle.

Tallene som viser at bankene risikerer å miste småbedriftskundene

BN Bank vil kapre kunder inne i konkurrentenes nettbank 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også