BN Bank vil kapre kunder inne i konkurrentenes nettbank

PSD2-direktivet tvinger bankene til å dele på data. Det vil BN Bank benytte til å tilby sparekonto med bedre vilkår inne i konkurrentens nettbanker.
Endre Jo Reite i BN Bank lanserer sparekonto hos konkurrentene. | Foto: BN Bank
Endre Jo Reite i BN Bank lanserer sparekonto hos konkurrentene. | Foto: BN Bank

– Vi ønsker å flytte kampen om innskuddskundene helt inn i konkurrentenes mobilbank, sier Endre Jo Reite, direktør for personmarked i BN Bank til Shifter.

Tradisjonelt har de store bankene ikke vært veldig opptatt av å tilby gode innskuddsrenter, og for den som har ønsket den beste renten, har det vanligvis kommet med begrensninger som antall uttak per år.

Årsaken er at litt bedre innskuddsrente ikke har vært noe som får folk til å flytte sparingen til en annen bank eller bytte bank helt. Med innføringen av PSD2 åpnes helt nye muligheter for nisjebanker som spesialisert seg på å tilby gode renter.

Bedre rente

Derfor har BN Bank lansert BareSpar. Det er en helt vanlig bankkonto med litt høyere rente enn ellers. Banken tilbyr 0,4 prosent på beløp opp til 100.000 kroner, 0,7 prosent rente på hele beløpet om det har mellom 100.000 og 500.000, og 1,0 prosent rente om det er over en halv million på kontoen.

– På denne måten tilbyr vi andre bankers kunder gode innskuddsvilkår uten at de nødvendigvis må flytte hele bankforholdet til oss, sier Reite i en pressemelding.

Det som skiller seg er at BN Bank aktivt går inn for at kunden skal fortsette å bruke sin tradsjonelle bank og legge til BareSpar-kontoen der. Det er en funksjon som de fleste banker tilbyr allerede i dag. Noen har også åpnet for å overføre penger direkte mellom kontoene og også å betale fra kontoer i andre banker.

Vil gi folk ny vaner

Ifølge Reite handler tilbudet først å fremst å gjøre folk vant til at til å bruke tjenester fra andre banker i sin egen bank, mer enn å kapre flest mulig kunder.

– Vi åpner en port og en med på å skape en konkurranseflate mange ikke har tenkt på, sier han til Shifter, og forteller at han på sikt regner med å telle kundene i tusentall.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også