ZTL blir Investinors første fintech-investering

Startupselskapet ZTL Payment Solution har i sommer hentet 27 millioner kroner i en emisjonsrunde. Statlige Investinor bidrar med 6,5 av millionene. 
Foto: Jörgen Skjelsbæk
Foto: Jörgen Skjelsbæk

ZTL ble etablert i 2018 av Andreas Bjerke og Stein Guldbransen, som begge har lang erfaring fra bankverden, og har en ambisjon om bli et slags Klarna for bedrifter, gjennom å bygge bankuavhengig plattform som kan integreres i for eksempel regnskapsystemer eller økonomisystemer.

– Vi har over mange år sett at bankene tar seg altfor godt betalt for betalingstjenester, særlig fra små- og mellomstore bedrifter, disse selskapene blir stemoderlig behandlet, sier daglig leder Andreas Bjerke til Finansavisen.

At gründerne har erfaring fra bankverden og tar sikte på et marked som er modent for effektivisierng var avgjørende for at Investinor før første gang valgte å gå inn med penger i et fintech-selskap.

– Fintech har vært veldig hypet de seneste årene, og har nærmest vært priset som enhjørninger(verdsatt til over en mrd. dollar, red. anm.) kun på bakgrunn av en id og en powerpoint-presentasjonen, sier investeringsdirektør i Investinor Patrick Sandahl til Finansavisen og legger til:

Jeg har jobbet i bank selv, og har aldri hatt troen på små app-selskaper med team uten erfaring fra innsiden som hevder de skal «disrupte» bankene. Derfor har vi ikke gått inn i fintech før nå.

Kron og Akademikerne Pluss lager ny pensjonsavtale

Årets sommerpraktikanter er fysisk på plass i Nordea: – Jeg vil se om finansbransjen er noe for meg 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også