Rekordstor vekst i bruk av betalingskort

187,7 millioner transaksjoner ble gjennomført i Norge i juni med en omsetning på 68,9 milliarder. – I mai foregikk 68 prosent av betalingene kontaktløst, men i juni hadde dette tallet økt til 70 prosent, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps.
Hanne Kjærnes er kommunikasjonssjef i Vipps. | Foto: Vipps
Hanne Kjærnes er kommunikasjonssjef i Vipps. | Foto: Vipps

I juni ble det gjennomført 187,7 millioner transaksjoner med betalingskort i Norge. Dette er 1 prosent flere enn samme måned i fjor.

Den markante veksten har imidlertid skjedd i den samlede kortomsetningen, som var på 68,9 milliarder kroner. «Etter markante fall i forbruket med betalingskort i både mars og april setter nordmenn nå forbruksrekord innenlands, med en vekst på 10,6 prosent i den samlede kortomsetningen sammenlignet med juni 2019,» står det i en pressemelding fra Nets.

I løpet av de siste månedene har de kontaktløse transaksjonene vært i stadig større utvikling, og i juni ble 70 prosent av kortbetalinger foretatt kontaktløst.

– Andelen kontaktløse betalinger har bare steget og steget. I mai kunne vi overraskende nok konstatere at 68 prosent av betalingene foregikk kontaktløst. Bare en måned senere har dette tallet økt til 70 prosent. De norske forbrukerne har i stor grad tatt teknologien i bruk, og dette tror jeg er noe som bare vil fortsette i tiden fremover, sier Hanne Kjærnes i pressemeldingen.

Vipps og andre norske banker besluttet å øke beløpsgrensen for kontaktløs betaling uten pin fra 400 til 500 kroner etter at koronapandemien brøt ut. Dette muliggjorde flere kortkjøp uten berøring med betalingsterminalen.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også