Norske Zwipe satser på kinesisk samarbeid

Hongkong-basert selskap skal begynne å lage betalingskort med Zwipes biometriløsning.
Zwipe ønsker kort med betaling og identifisering i ett. | Foto: Zwipe
Zwipe ønsker kort med betaling og identifisering i ett. | Foto: Zwipe

Zwipe er et norsk teknologisselskap som utvikler biometriske autentiseringsløsninger for betalingskort og bærbare enheter, først og fremst fingeravtrykkslesere integrert i betalingskortet.

Selskapet har slitt med forsinkelser og forstyrrelser det siste året, men kunne denne uken presentere en opptur.

Nå utvides samarbeidet med Hongkong-selskapet Toppan Forms Card Technologies Limited, TFCT, som er en smartkortprodusent autorisert av blant annet Visa, Mastercard og American Express.

– Vi har satt av tid og plass på våre anlegge til å produsere biometriske betalingskort med Zwipes teknologi. Vi er glade for å kunne fortsette videre med Zwipe i dette viktige prosjektet for å utvikle markedet for biometrisk betaling, sier i TFCT-sjef , Joseph Hui i en pressemelding.

– Betalingsmarkedet i Asia-Stillehavsregionen har en av de høyeste vekstratene i verden. Vi er glade for at TFCT, som er ledende innen betalingsløsninger i denne regionen, har bestemt seg for å styrke samarbeidet vårt og integrere vår plattform i betalingskortene deres, sier i Zwipe-sjef, André Løvenstam i den samme pressemeldingen.

Nylig ble det også kjent at Zwipe har pekt ut Bishwajit Choudhary til som sjef strategi- og kanalarbeidet. Han vil dermed lede arbeidet med å nå ut til banker, lokale og globale kortprodusenter og andre viktige aktører i betalingsøkosystemet.

Nordmenn folkefinansierte for nesten en halv milliard i 2019

Nets: – Bankene slipper tidkrevende og dyre prosesser for å sjekke legitimasjon

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også