Finanstilsynet tillater fusjon

Skue Sparebank og Hjartdal og Gransherad Sparebank har fått de nødvendig tillatelsene fra Finanstilsynet til å gjennomføre fusjonen.
OPTIMISTISKE: Fremtidige administrerende banksjef Hans Kristian Glesne og viseadministrerende banksjef, Åse Kjersti Øverdal, i Skue Sparebank.
OPTIMISTISKE: Fremtidige administrerende banksjef Hans Kristian Glesne og viseadministrerende banksjef, Åse Kjersti Øverdal, i Skue Sparebank.

I januar ble det offentliggjort at Skue Sparebank og Hjartdal og Gransherad Sparebank planla å fusjonere. Sammen skal de to Eika-bankene gå under navnet Skue Sparebank.

Finanstilsynet har nå gitt tillatelse til sammenslåingen, kommer det frem av en ny børsmelding mandag morgen. Dermed er bankene ett skritt nærmere å bli en av de største bankene i Eika Alliansen. Sammen vil de også eie omtrent 6,6 prosent av Eika Gruppen AS.

Det tas sikte på å gjennomføre sammenslåingen i løpet av tredje kvartal 2024, altså kommende høst. I mars uttrykte ansatterepresentant i Skue Sparebanks generalforsamling, Lars Helge Bergan, optimisme inn mot fusjonen.

– Både ansatterepresentantene og de øvrige ansatte er veldig positive. Vi har gode erfaringer fra tidligere, og ser frem til denne, kunne Bergan fortelle.

Hans Kristian Glesne vil være administrerende banksjef i den sammenslåtte banken. Den administrerende banksjefen i Hjartdal og Gransherad sparebank, Åse Kjersti Øverdal, blir viseadministrerende banksjef. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også