DNB vil kjøpe tilbake 1 prosent av selskapets aksjer

Banken setter i gang et tilbakekjøpsprogram for nær 15 millioner aksjer.
BØRSOPPGANG: For DNB og konsernsjef Kjerstin Braathen. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
BØRSOPPGANG: For DNB og konsernsjef Kjerstin Braathen. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

DNB vil kjøpe tilbake opp til 1 prosent av selskapets aksjer, noe som tilsvarer en total på over 14,9 millioner aksjer. Det kommer frem av en børsmelding mandag morgen.

Meningen med tilbakekjøpet er å optimalisere selskapets kapital, ved å redusere den rene kjernekapitaldekningen med rundt 0,3 prosentpoeng.

Selskapet opplyser at opp til 0,66 prosent, tilsvarende 9.850.699 aksjer, vil bli kjøpt tilbake i markedet til en pris mellom 10 til 300 kroner per aksje. De tilbakekjøpte aksjene vil bli foreslått slettet på selskapets ordinære generalforsamling i 2025, opplyses det.

De resterende 0,34 prosentene, opp til 5.074.602 aksjer, vil på en generalforsamling bli foreslått innløst av staten. På den måten vil statens eierandel på 34 prosent forbli uendret.

Finanstilsynet har godkjent tilbakekjøpsprogrammet under forutsetningen at de samlede tilbakekjøpene ikke reduserer egenkapitalen med mer enn 3.358 millioner kroner.

Det er DNB Markets som har fått i oppdrag å kjøpe tilbake aksjene på vegne av DNB. Tilbakekjøpene skal være avsluttet innen 13. september 2024.

DNB-aksjen stiger rundt 1,8 prosent i åpningen på Oslo Børs mandag.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også