FinansWatch

Sparebank 1 ansetter to nye til sparesatsing

Camilla Birkeland og Tor Erik Humlen blir viktige brikker i Sparebank 1 sin storsatsing på spare- og investeringsinnhold.

INNHOLDSLØFT: – Med sin spisskompetanse på innhold vil Camilla og Tor Erik gi oss et skikkelig løft for å skape innhold som forenkler sparing og som løfter kunnskapsnivået hos folk flest, sier Sondre Nordnes i Sparebank 1 Forvaltning. | Foto: Sparebank 1

– Vi er skikkelig stolte av at Tor-Erik og Camilla velger oss. Vi henter fra øverste hylle når vi nå skal gi nordmenn kunnskapen de trenger for å investere sparepengene riktig, sier leder for forretningsutvikling i nyetablerte Sparebank 1 Forvaltning, Sondre Nordnes, til KOM24.

Vil øke forståelsen for sparing

Bak satsingen ligger et ønske om å øke sparingen i samfunnet. Ifølge Nordnes har det aldri vært viktigere å spare langsiktig.

– Velferdsstaten er under kraftig press. Vi blir flere og eldre. Det er faktisk tvingende nødvendig at vi sparer selv. Derfor er det så viktig for oss å øke forståelsen for sparing og gjøre det enkelt å komme i gang. Med sin spisskompetanse på innhold vil Camilla og Tor Erik gi oss et skikkelig løft for å skape innhold som forenkler sparing og som løfter kunnskapsnivået hos folk flest.

Podkastansvarlig og medieveteran

Camilla Birkeland har lang fartstid i Kapital og Hegnar Media, blant annet som redaksjonssjef og nyhetssjef.

– Rollen som digital redaktør i SpareBank 1 Forvaltning er midt i blinken for meg som er utdannet samfunnsøkonom og har mer enn 20 års erfaring fra finansmedia. Det er kjempespennende å ha så mange kompetente mennesker tilgjengelig, sier Birkeland.

Tor Erik Humlen kommer fra jobben som podkastansvarlig i PLAN-B, og har hatt ansvar for flere av Norges største kommersielle podkaster, med rundt 1,5 millioner nedlastinger i måneden.

Største hindringene

Kundeundersøkelser i SpareBank 1 viser at kunnskap og forståelse er blant de største hindringene for å komme i gang med langsiktig sparing.

– Nettopp derfor er det veldig spennende å bli en del av en gjeng som skal øke kunnskapen om og forenkle sparing for folk, sier Humlen.

Nordmenn trosser turbulensen – fortsetter å spare i fond

– Synd at myndighetene har gjort IPS-sparing mindre attraktivt

VFF: Rekord i antall nye spareavtaler

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch