FinansWatch

VFF: Rekord i antall nye spareavtaler

Kvinner sto for den største andelen nye spareavtaler i 2021.

Bernt S. Zakariassen er administrerende direktør i Verdipapirfondenes forening. | Foto: Irene Sandved Lunde

Det ble opprettet hele 261.035 nye spareavtaler i fond i fjor. Dette er den største økningen i et enkeltår som er registrert noen gang. Kvinner sto for den største andelen nye spareavtaler i 2021. 55 prosent (144 644) av de nye avtalene ble opprettet av kvinner, ifølge den årlige spareavtale undersøkelsen gjennomført av Verdipapirfondenes forening (VFF).

Beløpet per spareavtale økte i snitt med 212 kroner, og den gjennomsnittlige spareavtalen var i 2021 på 1186 kroner. Også det ny rekord.

Totalt hadde norske privatpersoner 1.507.011 spareavtaler i aksje- og kombinasjonsfond. Det er en økning på 21 prosent, eller 261.035 avtaler fra året før., ifølge VFF.

– Veksten i antall spareavtaler fortsetter med uforminsket styrke. Også i fjor ble det satt ny rekord. Med tanke på at fast månedlig sparing i aksje– og kombinasjonsfond for de aller fleste av oss er den absolutt beste formen for langsiktig sparing, er det svært gledelig å se at det stadig er flere som tar i bruk denne spareformen, sier Bernt S. Zakariassen, administrerende direktør i Verdipapirfondenes forening.

Fondsdistributørers inntekter faller etter regelendring

Statlig selskap endrer utbytteordning for ledere etter kritikk

Jobbskapertallet: Arbeidsmarkedet har hentet seg kraftig inn etter pandemien


Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch