FinansWatch

Brunbjørn hevder at SB 1 Østlandet krevde at selskapet trakk begjæring om muntlig rettsbehandling

Sparebank 1 Østlandet tok beslag i 30 trailerlass med utstyr fra telekomselskapet Brunbjørn AS. Saken skulle behandles muntlig i tingretten på fredag, men telekomselskapet hevder at banken krevde at det ikke skulle gjennomføres muntlig rettsbehandling som en del av løsningen.

Foto: Sebastian Holsen

For tre uker siden sikret namsmannen over 30 trailerlass med materiell og utstyr fra telekomselskapet Brunbjørn AS på vegne av Sparebank 1 Østlandet. For to uker siden møttes banken og bedriften i Vestre Innlandet tingrett etter at telekomselskapet begjærte muntlig behandling av beslaget. I retten kom det frem at Brunbjørn hadde byttet hele styret og daglig leder og at det forelå betingelser i låneavtalene med Sparebank 1 Østlandet om at lånene ville bli oppsagt hvis det ble gjennomført endringer i styret. Brunbjørn skylder 14,5 millioner kroner til Sparebank 1 Østlandet.

Sparebank 1 Østlandet har tatt beslag i 30 trailerlass med materiell og utstyr fra en bedriftskunde

Partene ble enige om å omberamme den muntlige behandlingen av det midlertidige beslaget til forrige fredag, men ingen dukket opp i retten, det skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Avisen fikk opplyst fra tingretten at begjæringen om muntlig behandling var trukket av Brunbjørn. Daglig leder i Brunbjørn, Sebastian Esko Riel-Saua, opplyser til avisen at banken har stilt krav om at den muntlige behandlingen av midlertidig forføyning skulle trekkes og at Brunbjørn har etterkommet dette ønsket som en del av løsningen de har blitt enig om. Advokat Glenn Lorentzen i Modhi Norge representerer banken i saken. Han opplyser at det ikke har skjedd mer enn at partene er enige om at det ikke blir en muntlig forhandling.

– Begjæringen om muntlig behandling er trukket. Det betyr at beslaget enn så lenge består. Tanken er at dette skal bortfalle innen en gitt tid, sier han til avisen.

De fleste ansatte i bedriften er fortsatt permittert.

SB 1 Østlandet hentet 30 trailerlass med materiell og utstyr fra selskap – bedriften utbetalte ikke lønn til de ansatte før beslaget

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch