Landkreditt: Utvider tonnvarekreditten

Felleskjøpet og Landkreditt Bank tilbyr nå en forbedret kredittløsning for bonden.
FLEKSIBEL: Tonnvarekreditten er en fleksibel løsning for Felleskjøpet-kunder som kjøper driftsmidler til plantedyrking. Ordningen omfatter gjødsel, såkorn, ensilering og plantevern. | Foto: Felleskjøpet
FLEKSIBEL: Tonnvarekreditten er en fleksibel løsning for Felleskjøpet-kunder som kjøper driftsmidler til plantedyrking. Ordningen omfatter gjødsel, såkorn, ensilering og plantevern. | Foto: Felleskjøpet

Tonnvarekreditten er en fleksibel løsning for Felleskjøpet-kunder som kjøper driftsmidler til plantedyrking. Ordningen omfatter gjødsel, såkorn, ensilering og plantevern.

– Med denne nye midlertidige ordningen skaper vi forhåpentlig enda mer fleksibilitet og handlingsrom for den norske bonden, sier Per Olaf Stampe, sjef konsernfinans i Felleskjøpet Agri, i en pressemelding.

Økes til 1 million kroner

Fram til nå har tonnvarekreditten fungert slik at bonden måtte løse inn utestående beløp før vedkommende kan kjøpe mer. Nå behøver altså ikke bonden betale det han skylder i ordningen fra før for å kunne benytte seg av årets gjødselkampanje. Kredittrammen økes til 1 million kroner.

– I praksis vil det for eksempel si at om en bonde har kjøpt gjødsel for 200.000 kroner, trenger ikke denne kreditten lenger bli innløst før vedkommende kan etablere en ny kreditt og handle mer innenfor totalrammen på tonnvarekreditten, sier Stampe.

Bør utnytte driftskreditten

Han mener oppdateringen av tonnvarekreditten er en betydelig endring og forbedring.

Videre oppfordrer Per Olaf Stampe Felleskjøpets kunder til å utnytte driftskreditten – en ordning som oftest gir lavest lånekostnader og som baserer seg på den enkeltes bondes framtidige drift.

Løpetiden på tonnvarekreditten er som tidligere inntil 12 måneder fra utbetaling.

Landkreditt bank: Internasjonale forhold senker resultatet

Visma investerer i Aprila Bank

Fana Sparebank om forsikringssamarbeid: – Gir oss mulighet til å differensiere oss mer fra våre konkurrenter

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også