Visma investerer i Aprila Bank

For å akselerere finansiering til norske SMBer investerer Visma nå i Aprila Bank.
SAMARBEID: – Vi er begeistret over muligheten til å videre styrke vårt samarbeid med Visma og å få dem om bord som langsiktig strategiske aksjonær, sier CEO Halvor Lande i Aprila. | Foto: Aprila Bank
SAMARBEID: – Vi er begeistret over muligheten til å videre styrke vårt samarbeid med Visma og å få dem om bord som langsiktig strategiske aksjonær, sier CEO Halvor Lande i Aprila. | Foto: Aprila Bank

Visma Norge Holding og Aprila Bank har signert en intensjonsavtale for raskere finansiering til norske små og mellomstore bedrifter (SMBer) gjennom online regnskapssystemer.

Visma planlegger å investere 22,5 millioner kroner i Aprila til en aksjepris på 7,50 kroner. I tillegg vil de overføre datterselskapet Visma Finance til Aprila.

Overførselen skal gjøre partene i stand til å sørge for arbeidskapital til norske SMBer, og å forbedre tilbudet av finansieringsprodukter innebygd i nettbaserte regnskapssystemer, med Aprila som utlåner. Tripletex og Visma eAccounting er blant de ledende regnskapssystemer i Norge, og blir brukt av mer enn 100 000 norske SMBer.

– Vismas oppdrag er å forenkle arbeidet til selskap og organisasjoner, og det å tilby en rask og enkel finansiering gjennom regnskapsprogramvare er en naturlig del av dette. Men vi har ikke noen planer om å bli en bank, og denne avtalen med Aprila viser at vi aktivt søker moderne fintech-partnere for å levere de beste løsningene til våre kunder, sier kommersiell direktør Steffen Torp i Visma, i en pressemelding.

– Vi er begeistret over muligheten til å videre styrke vårt samarbeid med Visma og å få dem om bord som langsiktig strategiske aksjonær. Denne transaksjonen vil hjelpe oss nærmere i vår ambisjon om å lukke finansieringsgapet for SMBer i Norge, gjennom friksjonsfri finansiering i nettbaserte regnskapssystemer, sier administrerende direktør Halvor Lande i Aprila.

Det er den norske virksomheten til Visma Finance som blir overført til Aprila. Visma vil fortsette å levere finansielle tjenester i det svenske markedet gjennom Visma Finance AB.

Finanstilsynet gir dagbøter til DNB

Visma blir kortutsteder

Norsk IT-gigant kjøper dansk selskap som lager løsninger for å forebygge hvitvasking

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også