FinansWatch

Medie: Danske Bank har slettet inkassogjeld for over 20 milliarder

Det skriver danske TV2 at lekkede dokumenter viser.

Danske Bank sletter inkassogjeld. | Foto: Thomas Borberg/Digital foto

Det ble klart at Danske Bank vil slette inkassogjeld ettersom at flere feil har ført til kluss i systemene hos banken. Danske Bank skrev onsdag at de ville sende ut brev til omtrent en kvart million kunder i Danmark, om at gjelden deres var slettet. Foreløpig har 90.000 kunder fått beskjeden.

Danske TV2 har fått innsyn i lekkede dokumenter fra banken, og skriver nå at det er en gjeld på omtrent 20 milliarder danske kroner det skal være snakk om.

Saken stammer fra en feil som ble oppdaget i 2019 hvor Danske Bank har tatt for mye penger i gebyr av sine kunder. Siden den gang har Danske Bank prøvd å få oversikt over problemene i sine systemer, men har bare kommet over nye problemstillinger. Det har altså ført til at Danske Bank mente den beste løsningen var å slette inkassogjelden til mange av sine kunder.

Usikker på Norge

Her i Norge er man fortsatt ikke sikre på om de samme feilene har skjedd. En gjennomgang av egne systemer er underveis, men man er ikke helt i mål ennå.

– Dette er et omfattende arbeid og undersøkelsene har kommet lengst i Danmark. Vi vil komme tilbake med mer informasjon når vi har kartlagt konsekvensene for Norge. Det er for tidlig å diskutere om tilsvarende løsning som nå er presentert for de danske kundene er riktig i Norge, sa pressesjef Øystein Schmidt i Danske Bank Norge til FinansWatch.

Det skal være snakk om omtrent 27.000 saker man ser på her i Norge.

– De historiske feil vi har oppdaget i våre inkassosystemer avspeiler på ingen måte den banken vi ønsker å være, og vi beklager dypt disse feilene og konsekvensene for de kunder som er blitt berørt, sa konsernsjef Carsten Egeriis i Danske Bank i en melding på bankens nettsider onsdag.

Danske Bank: For tidlig å si om tilsvarende løsning er riktig i Norge

Tidligere styreleder i Danske bank: Du kan ikke avtale når tilliten skal gjenopprettes

Danske Bank sletter gjelden til 90.000 danske kunder

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch